Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretul Chinei pentru recuperarea decalajului tehnologic față de SUA - Capacitatea de a fura proprietatea intelectuală

Business Insider
spionaj, china

China şi-a ”comprimat” perioada dezvoltării unor noi tehnologii ”furând” propritatea intelectuală americană, ceea ce-i permite în prezent să conteste supremaţia Statelor Unite în acest domeniu, potrivit serviciilor naţionale americane de informaţii, care şi-au prezentat noua strategie, relatează AFP preluată de Agerpres.

”Ne confruntăm cu cel mai divers şi complex eventai de ameninţări pe care le-am văzut vreodată”, a declarat marţi directorul serviciilor americane de informaţii (ODNI) Dan Coats, care a prezentat noua ”strategie a informaţiilor naţionale” ale Statelor Unite.

Între sursele acestor ameninţări, Coats a citat adversari tradiţionali ai Statelor Unite - precum Rusia, China, Coreea de Nord şi Iranul -, dar şi grupări teroriste şi alţi actori nonstatali.

”Cea mai mare îngrijorare a noastră sunt ameninţările care vor fuziona, pentru că adversarii noştri îşi vor uni forţele”, a subliniat el.

China şi-a recuperat întârzierea tehnologică faţă de Statele Unite cu ajutorul ”capacităţii sale de a ne fura proprietatea intelectuală”, a declarat pentru presă un oficial de rang înalt din domeniul informaţiilor.

China şi Rusia sunt tentate de un parteneriat în domeniul inteligenţei artificiale (AI), iar ”acesta este o sursă de îngrijorare”, a precizat acest oficial, care a cerut protecţia anonimatului.

”Adversarii tradiţionali vor (...) profita de schimbări în mediul mondial, şi anume o slăbire a ordinii internaţionale de după al Doilea Război Mondial, un recul al dominaţiei idealurilor democratice occidentale, tendinţele tot mai izolaţioniste ale Occidentului şi evoluţiile economiei mondiale”, se arată în noua strategie - un document de aproximativ 30 de pagini.

Aproximativ 20 de jurnalişti au fost invitaţi să asiste la această prezentare a comunităţii americane de informaţii, din care fac parte 17 agenţii militare şi civile.. Este vorba despre un eveniment rar, chiar dacă ei au asistat la discursul lui Coats în faţa unui ecran uriaş. DNI şi-a susţinut discursul într-o sală vecină.

Conducerea serviciilor americane de informaţii vrea să dea dovadă de mai multă transparenţă, cu scopul de a câştiga încrederea publicului american, într-un context de "fake news" şi ingerinţe, a declarat el.

Misiunea comunităţii informaţiilor este ”de a căuta adevărul, iar atunci când l-a găsit să-l spună”, a subliniat Coats.

”Prin mai multă transparenţă, noi vom consolida încrederea Americii în faptul că această comunitate de informaţii caută adevărul şi spune adevărul”, a adăugat el, fără să menţioneze vvreodată numele preşedintelui american Donald Trump - cunoscut prin afirmaţiile sale eronate sau înşelătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.