Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SECRETUL lui Donald Trump: Începe operațiunea REVENIREA

Donald Trump nebun

Donald Trump va încerca să revină în lumina reflectoarelor pe scena politică americană într-un discurs la o întâlnire importantă a conservatorilor, a declarat o sursă familiarizată cu planurile liderului republican, transmite duminică Reuters.

Pe 28 februarie, Donald Trump intenţionează să vorbească la Conferinţa acţiunii politice conservatoare (CPAC) din Orlando, Florida, a declarat sursa pentru Reuters, sub condiţia anonimatului.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

"Va vorbi despre viitorul Partidului Republican şi al mişcării conservatoare. De asemenea, mă aştept ca cel de-al 45 preşedinte să confrunte politicile dezastruoase privind amnistia şi (gestionarea) graniţei ale preşedintelui (Joe) Biden", a spus sursa.

După două luni în care a susţinut, în mod fals, că pierderea alegerilor a fost rezultatul unei fraude pe scară largă, Donald Trump a fost achitat într-un proces de punere sub acuzare care a avut loc în Senat după ce liderul republican părăsise Casa Albă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

Donald Trump şi-a exprimat mânia faţă de cei 17 republicani din Camera Reprezentanţilor şi Senat care au votat pentru acuzarea sau condamnarea sa, iar marţi şi-a îndreptat tirul retoricii acuzatoare către liderul republican din Senat, Mitch McConnell, decanul de vârstă al congresmenilor republicani.

Pierderea atât a funcţiei de preşedinte al SUA, cât şi a controlului în Senat, a stârnit îngrijorare în tabăra republicană care acum planifică cum să recâştige controlul în Congres în 2022.

Citește și: CTP: ‘Domnul Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României. Este finanțist și stăpânește această meserie’

Trump şi McConnell au luat-o pe drumuri diferite în săptămânile ce au urmat alegerilor prezidenţiale din noiembrie, după ce fostul preşedinte s-a supărat pentru că republicanul din Kentucky a recunoscut victoria în alegeri a democratului Joe Biden la mijlocul lunii decembrie. De la acel moment, cei doi nu şi-au mai vorbit, a declarat săptămâna aceasta un fost oficial de la Casa Albă.

Neînţelegerile dintre Trump şi McConnell s-a adâncit atunci când acesta din urmă a declarat, după achitarea în Senat a fostului preşedinte, că Trump este "practic şi moral responsabil" pentru asediul asupra clădirii Capitoliului.

Citește și: Miron Cozma, despre protestele din Valea Jiului: ‘Acești oameni riscă să își piardă viața din cauza condițiilor precare. Mi-ar plăcea ca președintele Iohannis să se ducă în mină să lucreze el acolo 8 ore’

La CPAC urmează să ia cuvântul şi o serie de lideri republicani consideraţi a fi posibili candidaţi la nominalizarea din partea partidului pentru participarea la scrutinul prezidenţial din 2024, printre aceştia numărându-se fostul secretarul de stat Mike Pompeo şi Kristi Noem, guvernatorul statului Dakota de Sud.

Două figuri republicane de marcă din administraţia Trump care nu se află pe lista vorbitorilor CPAC sunt fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley, şi fostul vicepreşedinte, Mike Pence.

Citește și: Emil Boc: ‘Aceste sporuri nu pot fi eliminate prin OUG, ci doar prin lege. Așa am făcut și noi în 2011’

Conform unei alte surse citate de Reuters, Donald Trump a respins recent o solicitare de întâlnire din partea lui Haley, după ce aceasta l-a criticat într-un articol apărut în Politico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.