Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secţia de Medicină Internă a Spitalului Corabia a fost închisă, după ce au fost confirmate noi cazuri de COVID-19 în rândul personalului

Europa FM
doctor medic spital

Secţia de Medicină Internă a Spitalului Corabia a fost închisă şi pacienţii transferaţi pe alt etaj după ce, miercuri, au fost confirmate trei noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului, respectiv o infirmieră şi doi medici, a declarat directorul Cancelariei Prefectului judeţului Olt, Andreea Asan.

În total, până acum la Spitalul Corabia au fost înregistrate 11 cazuri de COVID-19 la angajaţi (doi medici, şase asistente şi trei infirmiere). În legătură cu cazurile de la personalul din Spitalul Corabia au fost testate pozitiv şi alte patru persoane, contacţi de familie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: O nouă poveste reală despre decesul unui pacient non-Covid: Nu a fost o criminală. Nu a luat vieți. În schimb, a platit cu a ei

"Secţia de Medicină Internă de la Spitalul Corabia a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile, s-a efectuat dezinfecţia pe întregul etaj, au fost testaţi patru pacienţi, cu rezultat negativ şi au fost mutaţi la un alt etaj. În total la Spitalul Corabia au fost 11 cazuri confirmate la angajaţi şi patru cazuri la contacţi de familie ai acestora", a spus Andreea Asan.

De asemenea, aici au fost efectuate 23 de teste pentru pacienţi şi personal, rezultatul acestora fiind negativ.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat Spitalul Corabia la jumătatea lunii iunie, fiind vorba de o infirmieră de 48 de ani, care a decedat în urmă cu patru zile.

Citește și: Codrin Ștefănescu a explodat la adresa ministrului Muncii: Sinistra nu a scos o vorbă despre majorarea pensiilor, despre salarii și șomeri

Şi la Spitalul Caracal a fost raportat miercuri un caz de infectare în rândul personalului, la o asistentă. Aceasta a prezentat simptome uşoare de boală şi nu a mai mers la serviciu de mai multe zile. După ce asistenta a prezentat simptome au fost testaţi, cu rezultat negativ, mai mulţi pacienţi, însă vor mai fi recoltate teste de la pacienţi, dar şi de la personalul din cadrul CPU Caracal.

Numărul cazurilor de COVID-19 din judeţ a ajuns miercuri la 171, cu cinci mai multe faţă de ziua precedentă. În cele cinci cazuri noi este vorba de un contact de familie al unui caz confirmat anterior de la Spitalul Corabia, doi medici şi o infirmieră de la Spitalul Corabia, precum şi o asistentă de la Spitalul Municipal Caracal- Camera de Primiri Urgenţe.

De la începutul pandemiei, în judeţul Olt s-au vindecat 118 persoane şi 10 persoane au decedat. În prezent, sunt internate în spitale 43 de persoane cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.