Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secţia pentru procurori a CSM, explicaţii la cererea ministrului Justiţiei: De ce a fost delegat Bogdan Licu în funcţia de procuror general

agerpres.ro
bogdan licu

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii reacţionează la solicitarea formulată public de Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei, şi oferă explicaţii cu privire la desemnarea lui Bogdan Dimitrie Licu în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

CITEȘTE ȘI: Condimentul minune: Te scapă de pietrele de la rinichi și de alte afecțiuni

"Delegarea domnului procuror Bogdan Dimitrie Licu în funcția procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost dispusă în baza dispozițiilor art. 57 alin. 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „în interesul serviciului procurorii pot fi delegați, cu acordul scris al acestora, inclusiv în funcții de conducere, dispozițiile alin. 1-6 fiind aplicabile în mod corespunzător. Delegarea procurorilor la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se dispune, cu acordul scris al acestora, de Consiliul Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori”.

Conform dispozițiilor art. 57 alin. 8 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „Judecătorii și procurorii pot fi delegați numai la instanțe sau parchete la care au dreptul să funcționeze potrivit gradului profesional dobândit".

Potrivit art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare „Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de judecător sau procuror”.

Față de cele expuse, în temeiul dispozițiilor art. 40 alin. (2) lit. m) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 57 alin. (7) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Secția pentru procurori a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, începând cu data de 27.04.2019, până la ocuparea funcției în condițiile legii, dar nu mai mult de 2 luni.

CITESTE SI: Semnale de ALARMĂ transmise de organism: Indicii că eşti aproape de diabet

Potrivit art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de judecător sau procuror. Conform dispozițiilor art. 57 alin. 8 din Legea 303/2004: „Judecătorii și procurorii pot fi delegați numai la instanțe sau parchete la care au dreptul să funcționeze potrivit gradului profesional dobândit”", precizează Secţia pentru procurori a CSM, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.