Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sectorul TURISMULUI în China afectat puternic de Epidemia de pneumonie virală. Căderi puternice ale acțiunilor companiilor aeriene și de de lux

thornhillcapital.info
yoan china

Sectorul călătoriilor şi turismului din China resimte impactul epidemiei de pneumonie virală, care a provocat moartea a 42 de oameni, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi şi a anulării rezervărilor pentru zboruri şi cazări, relatează BBC preluat de news.ro

Vezi și: Tot ce trebuie să știi despre virusul pneumoniei din China. Explicațiile managerului Institutului de Boli Infecțioase

Peste 400 de milioane de chinezi erau aşteptaţi să călătorească pentru Anul Nou chinezesc, perioadă care în  mod normal este una dintre cele mai aglomerate pentru companiile aeriene, hoteluri şi atracţiile turistice.

În schimb, rezervările pentru zboruri sau pentru cazare sunt anulate, fie din cauza restricţiilor de călătorie fie pentru că oamenii decis să rămână acasă.

Noul coronavirus, care a apărut în decembrie în centrul ţării, a contaminat aproximativ 1.300 de persoane în China şi s-a răspândit în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite şi Franţa.

Nu mai puţin de 56 de milioane de chinezi sunt blocaţi de atunci în zone din care nu au dreptul să iasă până la noi ordine.

De asemenea, Guvernul chinez urmează să suspende zborurile organizate în China şi în străinătate, în lupta împotriva epidemiei, a anunţat sâmbătă televiziunea publică.

Începând de luni, agenţiile de voiaj chineze nu vor mai putea vinde rezervări la hoteluri şi nici călătorii de grup, a precizat postul CCTV.

Vezi și: TEORIA conform căreia CARNEA DE ȘARPE este sursa coronavirusului ucigaș din China este desființată de specialiști

Multe companii aeriene au acceptat să ramburseze clienţilor banii pe bilete sau să le permită să îşi reprogrameze călătoriile, în timp ce hotelurile mari le urmează exemplul, pe măsură ce autorităţile anunţă noi restricţii.

După ce Administraţia pentru Aviaţie Civilă din China a anunţat că operatorii aerieni ar trebui să returneze oamenilor banii pentru cursele anulate, cele mai mari trei companii aeriene din ţară, China Southern Airlines, China Eastern Airlines şi China Air, au înregistrat scăderi puternice ale acţiunilor. Titlurile China Eastern Airlines au scăzut în această săptămână cu 13%.

Compania aeriană Cathay Pacific din Hong Kong a fost printre primele companii care au permis pasagerilor care urmau să zboare către sau dinspre Wuhan să îşi reprogrameze gratuit rezervările. Totodată, personalul navigant poartă măşti chirurgicale în timpul zborurilor.

Wuhan este oraşul unde au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu noul virus şi a fost plasat în carantină. Ulterior, virusul s-a răspândit, apărând noi cazuri de îmbolnăvire în Singapore, Thailanda, Statele Unite ,Franţa, precum şi în alte state.

Cea mai mare companie online pentru călătorii, Trip.com, elimină comisioanele pentru anulări pentru toate hotelurile, închirierile de maşini şi biletele pentru obiectivele turistice din Wuhan şi monitorizează activ situaţia pentru a asigura siguranţa tuturor călătorilor.

Grupurile hoteliere rambursează banii turiştilor care îşi anulează călătoriile la Wuhan şi alte părţi ale Chinei.

InterContinental Hotels Group (IHG) şi Hyatt vor permite oaspeţilor să îşi modifice sau să îşi anuleze rezervările la majoritatea hotelurilor lor, în perioada sărbătorii Anului Nou.

IHG are 443 de  hoteluri în China, Hong Kong, Macao şi Taiwan, sub diferite branduri, dintre care patru în Wuhan.

Acţiunile operatorilor de cazinouri au scăzut la rândul lor, în special cele cu afaceri în Maco. În oraş se află cazionuri deţinute de Las Vegas Sands şi Wynn Resorts.

Lansarea a şapte filme, care urma să aibă loc în perioada Anului Nou, a fost amânată.

Turismul a devenit o parte tot mai importantă a economiei chineze şi este estimat să contribuie cu aproximativ 11% la creşterea economiei chineze, având 28 de milioane de angajaţi.

În 2018, 62,9 milioane de turişti au vizitat China, care a fost a patra cea mai populară destinaţie, după Franţa, Spania şi Statele Unite, potrivit clasamentului realizat de Naţiunile Unite.

În afara Chinei, brandurile de lux vor suferi la rândul lor impactul faptului că turiştii chinezi vor sta acasă în loc să călătorească în străinătate pentru cumpărături.

Acţiunile grupului LVMH, care deţine brandurile Burberry, Louis Vuitton şi Hermes brands, au scăzut în această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.