Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţă a Consiliului Consultativ ANSVSA pe tema protecţiei animalelor în timpul transportului

animale export

Reprezentanţi ai crescătorilor de ovine şi bovine, ai transportatorilor de animale, exportatorilor şi ai procesatorilor de carne au participat, miercuri, la prima şedinţă a Consiliului Consultativ convocată de către preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), principalele teme discutate au fost protecţia şi bunăstarea animalelor în timpul transportului, deschiderea exportului de moluşte, intensificarea demersurilor pentru deschiderea şi diversificarea exporturilor pe diferite pieţe, inclusive cea chineză şi pe cea a Statelor Unite.

În privinţa protecţiei şi bunăstării animalelor în timpul transportului, a fost discutat un proiect de lege aflat în dezbatere parlamentară ce prevede asigurarea unor condiţii superioare de bunăstare a animalelor pe timpul călătoriei. Cei prezenţi au fost de acord cu necesitatea adoptării unui astfel de act normativ, însă opiniile au fost divergente, urmând ca propunerile primite să fie analizate şi, la final, o parte dintre ele să se regăsească în punctul de vedere care va fi elaborat de către Autoritate.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

"Îmi doresc, pe perioada mandatului meu, ca autoritatea să se aplece mai mult asupra nevoilor dumneavoastră, să fie percepută ca un sprijin şi nu ca o instituţie de forţă. Doresc să organizez acest gen de întâlniri cât mai des posibil, pentru că am constatat că un dialog deschis, faţă în faţă, este modalitatea constructivă, cea care conduce la rezultate concrete, în timp util. Toate aspectele sesizate şi opiniile exprimate în cadrul acestor întâlniri vor fi discutate, urmând ca, pe parcursul unor noi întâlniri, să identificăm, împreună, cea mai bună variantă", le-a transmis preşedintele Autorităţii celor prezenţi la întâlnire.

Consiliul Consultativ se organizează şi funcţionează ca structură fără personalitate juridică în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Consiliul este format din reprezentanţi ai ministerelor, ai altor autorităţi ale administraţiei publice competente în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi din reprezentanţi ai asociaţiilor şi patronatelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul de competenţă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi organizaţii neguvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.