Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţă importantă la Ministerul de Interne: Ce s-a decis în privinţa alegerilor parlamentare

Inquam Dragos Tudorache MAI

Joi, 20 octombrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților. Ședința a avut loc în sistem videoconferință cu prefecții și ceilalți membri ai Comisiilor Tehnice Județene.

Cu această ocazie au fost prezentate modificările aduse Hotărârii Guvernului privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor prin introducerea unor prevederi referitoare la securizarea ștampilelor cu mențiunea VOTAT după încheierea votării și supravegherea audio-video a procesului de numărare a voturilor.

Totodată au fost trecute în revistă activitățile prevăzute în Calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților care au fost realizate până la acest moment.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, au fost aprobate Planul general de măsuri privind menținerea și asigurarea ordinii și siguranței publice, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor și Ghidul cu principalele dispoziții normative aplicabile procesului electoral, ambele documente fiind transmise structurilor MAI implicate în gestionarea procesului electoral.

Din punctul de vedere al măsurilor organizatorice, procedurile de achiziționare a serviciilor de tipărire a buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare sunt în diverse stadii de derulare, instituțiile prefectului din 36 de județe și municipiul București solicitând deja Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale hârtia necesară tipăririi buletinelor de vot, respectiv o cantitate de 946,1 tone.

În cadrul ședinței, s-a precizat faptul că la nivelul MAI este în derulare activitatea de evaluare a ofertelor pentru realizarea timbrelor autocolante, iar în zilele următoare va avea loc evaluarea ofertelor pentru confecționarea ștampilelor cu mențiunea ”VOTAT”, termenul limită pentru depunerea ofertelor în Sistemul electronic de achiziţii publice fiind astăzi.

Totodată, s-a menționat că Ministerul Afacerilor Interne a pus la dispoziția Instituțiilor Prefectului fondurile necesare desfășurării activităților din calendarul electoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.