Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sedințele reunite ale Camerei Deputaților și a Senatului, transmise live: Președinții celor două Camere vor fi prezenți în sala de plen

camera deputatilor plen

Senatorii și deputații vor putea vota, în ședințele reunite ale celor două Camere, printr-o aplicație realizată de departamentele de specialitate din cele două camere, iar ședintele vor fi transmise live pe site-ul Camerei Deputaților, conform unui document obținut de MEDIAFAX.

Procedura privind desfășurarea sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului a fost votată în cursul zilei de sâmbătă de către Birourile permanente.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

Astfel, potrivit acesteia "ședința este transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor", însă președinții celor două Camere vor fi prezenți în sala de plen a Camerei Deputaților .

A fost decis și modul în care vor fi votate ordinea de zi, programul de lucru, votul pe articole sau votul final.

"Votul deputaților și senatorilor se exercită printr-o aplicație informatică realizată de departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor și Senatului, care presupune, în principal, accesarea unei adrese web si actionarea butonului de pe ecran corespunzator optiunii de vot", se arată în procedură.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

Deputații și senatorii vor avea acces la acea aplicație cu ajutorul unui user și a unei parole, ce vor fi comunicate fiecărui parlamentar prin SMS.

"Rezultatul votului va fi afișat imediat pe ecranul dispozitivului electronic de pe care este urmărit streaming-ul.", se mai arată în textul procedurii. Iar debaterile și intervențiile vor fi făcute prin teleconferință audio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.