Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sediul istoric al PNŢCD a ajuns în posesia unui afacerist controversat

Aurelian Pavelescu

Sediul istoric al PNŢCD, de pe strada Clemenceau nr. 9, în centrul Capitalei, clădirea în care Maniu şi Mihalache se întâlneau cu liderii partidului, a reintrat în posesia PNŢCD în anul 2009. Liderul ţărăniştilor, Aurelian Pavelescu, a vândut însă clădirea unui controversat om de afaceri, Mihai Leonard Rotaru, patronul firmei Rotary Construcții.

Vezi şi: SONDAJ intern: partidul care riscă să nu intre în Parlament (surse)

Potrivit romanialibera.ro, prima tentativă de vânzare a fost n noiembrie 2014, însă țărănistul Vasile Lupu a avertizat că vânzarea nu poate fi luată legal. După câteva zile, pe 4 decembrie, Aurelian Pavelescu a convocat Comitetul Național de Conducere (CNC) al țărăniștilor, unde s-a hotărât vânzarea imobilului. CNC a fost acuzat că nu este for decizional al partidului și nu poate decide vânzarea imobilului. Mai mult, în ședința CNC s-a dorit vânzarea imobilului prin licitație publică, dar Pavelescu nu a fost de acord.

Pe 20 decem­brie 2014, Aurelian Pavelescu (împreună cu Nick Teodo­reanu, Mihai Guțanu și Gheor­ghe Dinescu, în calitate de reprezentanți ai țărăniștilor) s-a apelat la notarul Claudia Mihaela Banu, din Râmnicu Vâlcea, pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din București. Conform contractului autentificat de notarul Banu, cumpărătorul-surpriză al imobilului a fost Oana Alina Dănilă, președinta organizației de femei din cadrul PNȚCD, care s-a oferit să plătească suma de 420.000 euro, în rate, până la finele anului 2016, mai notează sursa citată.

Citește și: PNL a trecut deja la împărțirea FUNCȚIILOR. Cine ia Senatul și cine vrea Camera Deputaților

Cumpărătorul real era de fapt controversatul afacerist Mihai Leonard Rotaru, patronul firmei Rotary Construcții. Pavelescu susține că a vândut sediul istoric din centrul Capitalei pentru că imobilul urma să fie pus sub sechestru de fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, acuzat de corupţie. Mai mult, liderul PNŢCD susţine că a vândut direct lui Rotaru, fără intermediara Dănilă, deşi aceasta afirmă clar că a cumpărat clădirea, după care a vândut-o mai departe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.