Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sediul unuia dintre principalele ziare din Venezuela, ATACAT cu cocteiluri Molotov și excremente

pixabay.com
diverse, stiri

Indivizi mascaţi au aruncat marţi cocteiluri Molotov şi excremente în direcţia sediului din Caracas al publicaţiei El Nacional, au denunţat acest cotidian şi Sindicatul ziariştilor din Venezuela, transmite AFP, citează agerpres.ro

"Un grup de indivizi mascaţi au atacat sediul jurnalului El Nacional. Au venit la bordul unei camionete albe fără număr de înmatriculare şi au aruncat cu excremente în flăcări şi cocteiluri Molotov (...) Indivizii au strigat că ziarul a trădat ţara", a informat cotidianul pe site-ul său.

Putin, întâlniri EXTREM de IMPORTANTE în marja summitului G20


El Nacional a precizat că atacatorii au lăsat un manifest intitulat "Marşul de la 1S este începutul sfârşitului?", în referinţă la marea manifestaţie pe care opoziţia preşedintelui Nicolas Maduro o va organiza la 1 septembrie pe întreg teritoriul Venezuelei. Acţiunea urmăreşte să mărească presiunea asupra şefului statului în vederea unui referendum revocator contra liderului impopular. 

Manifestul, citat de jurnal, îl acuză pe proprietarul acestei importante publicaţii, Miguel Henrique Otero, că este un "conspirator împotriva poporului". 

Atacul nu s-a soldat cu răniţi.

Mirel Palada, despre efectul PRU: Mă pufoșilor, chiar vă e frică de noi


Pe Twitter, Sindicatul naţional al lucrătorilor din presa (SNTP) venezueleană a reamintit că este "al doilea atac împotriva El Nacional şi al patrulea asupra unor sedii ale presei naţionale în ultimele trei luni". 

La 17 iunie, El Nacional a acuzat prezenţa unor indivizi înarmaţi în faţa sediului său. 

Potrivit institutului Presă şi societate, din ianuarie până în iulie în Venezuela au avut loc opt atacuri împotriva unor sedii ale mass-media.

Ultimul mare bastion al Statului Islamic poate fi RECUCERIT. Anunțul unui general SUA


Săptămâna trecută, indivizi neidentificaţi au deschis focul de 30 de ori în direcţia intrării în sediul ziarului Los Andes din oraşul Valera (vestul Venezuelei), fără să se înregistreze răniţi. 

Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) plasează Venezuela pe locul 137 din totalul de 180 în clasamentul său anual privind libertatea presei. 

Pe de altă parte, o echipă a postului de televiziune Al Jazeera care fusese expulzată marţi la sosirea în Venezuela pentru a relata despre o manifestaţie ce va avea loc joi la apelul opoziţiei, a reacţionat pe Twitter. 

"Ni s-a interzis accesul în ţară. Nu vor presă străină", a acuzat corespondenta postului Al Jazeera, Teresa Bo, pe reţeaua socială. 

Autorităţile de la Caracas nu au comentat deocamdată aceste incidente. 

Tensiunea politică este mare în Venezuela, unde opoziţia cere de luni de zile organizarea unui referendum de revocare a preşedintelui ţării, Nicolas Maduro, devenit nepopular.content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.