Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa CNA refuză să demisioneze, dar își deleagă atribuțiile

laura georgescu

laura georgescuPreședintele Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, refuză să demisioneze din funcție, motivând că nu a făcut nimic ilegal, însă a anunțat că îşi va delega dreptul de semnătură vicepreşedintelui CNA, Răsvan Popescu, astfel încât instituția să poată să funcţioneze normal.

Anunțul a fost făcut astăzi, 12 noiembrie, după ce la ultima ședință CNA Valentin Jucan, membru CNA, a spus că va bloca toate şedinţele Consiliului până când Laura Georgescu va fi înlăturată de la conducerea CNA, așa cum cer inclusiv protestatarii care au manifestat în Piața Universității.

Georgescu a afirmat în ședința de astăzi că nu înțelege de ce i se cere în mod repetat demisia dar, pentru a debloca activitatea instituției, a decis să își delege toate atribuțiile.

„Pentru că în instituţia pe care o conduc au fost induse tensiuni mai mult sau mai puţin artificiale, justificate sau nejustificate, am decis, într-o prima etapă, să deleg dreptul de semnătură, pentru tot ce legea îmi permite, domnului Răsvan Popescu, vicepreşedinte al CNA. Fac acest demers în condiţii de responsabilitate, înţelegând bine faptul că CNA trebuie să funcţioneze într-o atmosferă de lucru performantă şi constructivă”, a spus Laura Georgescu, citată de Mediafax.

Președintele CNA  a dezvăluit că a luat în calcul și o posibilă demisie, subliniind faptul că va recurge la un astfel de gest dacă îi va fi cerut acest lucru de către instituții ale statului.

„Personal, am luat în calcul şi o demisie, chiar dacă am conştiinţa faptului că nu am făcut nimic ilegal, însă această decizie va veni atunci când instituţiile abilitate vor demonstra că am încălcat voit, premeditat şi cu bună ştiinţă legea. Deocamdată, pot afirma cu tărie că toată viaţa m-am raportat la lege. Inclusiv în această instituţie, atunci când a trebuit să luăm decizii. Îmi asum anumite carenţe, anumite întâmplări contextuale, mai puţin fericite, provocate, nepremeditat, pentru care îmi cer, din nou, scuze dumneavoastră şi tuturor angajaţilor CNA. ”, a spus șefa CNA.

Pe de altă parte, membrul CNA Dorina Rusu a spus că, de când a fost numită membru în Consiliu, a considerat că Laura Georgescu trebuie să îşi dea demisia şi crede şi în prezent acest lucru. Ea a amintit de problemele în justiție pe care le are președintele CNA și a menționat că va continua „demersurile către Parlament pentru ca doamna Georgescu să fie demisă”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.