Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa Comisiei Europene condamnă arestarea lui Navalnîi: 'Autorităţile ruse trebuie să-l pună în libertate imediat'

Agerpres
Ursula von der Leyen

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat luni arestarea opozantului rus Aleksei Navalnîi şi a cerut ''eliberarea sa imediată'', indică un comunicat al executivului UE, potrivit AGERPRES.

Citește și: VIDEO Rareș Bogdan îi cere DEMISIA lui Ludovic Orban: 'Trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid'

''Condamn arestarea lui Aleksei Navalnîi ieri (duminică - n.r.) de autorităţile ruse, la sosirea sa în Rusia. Autorităţile ruse trebuie să-l pună în libertate imediat şi să-i garanteze siguranţa. Detenţia opozanţilor politici contravine angajamentelor internaţionale ale Rusiei. Aşteptăm în continuare o anchetă completă şi independentă cu privire la atacul asupra vieţii lui Aleksei Navalnîi. Vom monitoriza situaţia îndeaproape'', a subliniat Von der Leyen într-un comunicat.

Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Deşi ştia că ar putea fi arestat la sosirea în Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat în spital din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.