Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa diplomaţiei Estoniei propune redirecţionarea plăţilor pentru energie către Rusia pentru redresarea Ucrainei

Instagram
Estonia

O parte din plăţile pentru energie către Rusia ar trebui redirecţionate către Ucraina pentru redresare, a declarat, vineri, ministrul eston de Externe, Eva-Maria Liimets, în cadrul unei conferinţe de presă alături de omologii ei francez, lituanian şi leton la Tallinn, Estonia, relatează CNN.

”Rusia trebuie trasă la răspundere pentru distrugerile devastatoare pe care le-a provocat şi pentru crimele de război pe care le-a comis în Ucraina”, a spus ea.

Liimets a adăugat că activele îngheţate ca parte a sancţiunilor împotriva Rusiei ar putea fi, de asemenea, folosite ”ca o sursă de fonduri de redresare pentru oraşele şi infrastructura ucrainene”, conform news.ro.

”Actul constitutiv al NATO-Rusia este învechit”, a adăugat ea, solicitând o ”politică de izolare pe termen lung” în ceea ce priveşte Rusia şi o politică continuă de nerecunoaştere a zonelor ocupate de Rusia în Ucraina.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că detaliile noilor sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei vor fi decise ”în zilele următoare”, cu scopul de a-l ”forţa pe Putin să pună capăt acestei agresiuni nebuneşti”.

Şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, a explicat că ”trebuie luată în considerare şi convenită o apărare permanentă (NATO)” la următorul summit NATO din iunie 2022.

El a mai spus că UE ar trebui să ia în considerare ”alte mărfuri”, dincolo de sectorul energetic, pe care blocul să le sancţioneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.