Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa diplomaţiei UE, apel către europeni să investească în Tunisia

Federica-Mogherini

Şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Federica Mogherini, a făcut apel marţi să se investească în Tunisia, calificată drept ''o prioritate strategică'' pentru UE, în timp ce ţara nord-africană îşi relansează cu greu economia, relatează AFP. ''Aş vrea să transmit un mesaj foarte puternic, foarte clar, astăzi pentru toţi europenii: Tunisia este într-adevăr un partener privilegiat, special, şi există o unitate extraordinară în legătură cu aceasta'', a declarat dna Mogherini, aflată în vizită la Tunis.

''A investi în Tunisia, în prezentul şi viitorul Tunisiei, în special în tineretul tunisian, este o prioritate strategică' pentru UE, a adăugat dna Mogherini, după o întâlnire cu ministrul de externe, Khemaies Jhinaoui. Estimând că ''reuşita Tunisiei este extraordinar de importantă'' pentru ''bătrânul continent'', dna Mogherini a reamintit că sprijinul financiar pentru ţara nord-africană a ajuns la 300 milioane de euro pentru 2017. Dublarea ajutorului a făcut obiectul unui acord, luna trecută, al celor 28 de state membre ale UE.

Guvernul tunisian, condus de Youssef Chahed, se bazează pe o conferinţă a investitorilor prevăzută să aibă loc la sfârşitul lui noiembrie pentru a contribui la relansarea economiei, care a suferit îndeosebi de instabilitatea ce a urmat după căderea dictaturii lui Zine el Abidine Ben Ali în ianuarie 2011. Confruntate cu un şomaj masiv şi o creştere economică lipsită de vlagă, autorităţile tunisiene subliniază situaţia de ''urgenţă economică'' în care se află ţara. În afară de dosarul referitor la haosul libian, problemele de mediu se află în centrul vizitei dnei Mogherini, care urmează să participe la lansarea proiectului de depoluare a lacului Bizerte (nord), al cărui cost este evaluat la 90 milioane de euro pe o perioadă de cinci ani, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.