Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa IML Iaşi dă detalii de ultimă oră de la tragedia din Spitalul Murgeni: Se lucrează la noi o parte din probele aduse de la un pacient aflat în viaţă

Facebook
ambulanta salvare

Şefa IML Iaşi dă detalii de ultimă oră de la tragedia din Spitalul Murgeni: Se lucrează la noi o parte din probele aduse de la un pacient aflat în viaţă

Directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, Diana Bulgaru, a declarat că la IML Iaşi sunt analizate probele aduse de la unul dintre pacienţii Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Vaslui. Ea a precizat că este vorba de probe care aparţin unei persoane aflate în viaţă.

"La IML Iaşi se lucrează o parte din probele care ne-au fost aduse de la o persoană în viaţă. Sunt probe care intră în aria de lucru a medicinei legale. Noi facem determinări toxicologice, dar şi screeningul prin reacţii chimice. Ce se încearcă la IML este punerea în evidenţă, în situaţia în care din probele rezultate vor exista, a nitriţilor, pesticidelor, medicamentelor, drogurilor, alcoolii metilic şi etilic, etilenglicol. Mai departe, rezultatele obţinute urmează să fie transmise organelor abilitate. Probele, la momentul actual, exclud nitriţii, nitraţii, exclud alcoolii", a declarat Diana Bulgaru.

Trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, judeţul Vaslui, au murit şi un altul este în stare gravă, după ce toţi cei internaţi au mâncat alimente pe bază de peşte, oferite de o mănăstire.

Alţi 29 de pacienţi au fost transferaţi la Spitalul din Bârlad şi la UPU Vaslui. La Spitalul din Murgeni sunt internate peste o sută de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.