Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa Securităţii din Mexic s-a întâlnit cu Florian Tudor, interlopul român acuzat că ar conduce o grupare infracţională la Cancun

Forbes Mexico
Rosa Icela Rodriguez șefa securității din Mexic

Şefa Secretariatului pentru Securitate şi Protecţie a Cetăţeanului (SSPC) din Mexic, Rosa Icela Rodriguez, s-a întâlnit miercuri cu interlopul român Florian Tudor, acuzat de autorităţile mexicane că ar conduce o grupare infracţională care se ocupă cu clonarea de carduri bancare în staţiunea balneoclimaterică Cancun, din provincia mexicană Yucatan, transmite joi EFE, potrivit AGERPRES.

"Întrevederea privată a avut loc la sediul SSPC (o agenţie guvernamentală - n.r.) de pe bulevardul Constituyentes, în vestul capitalei Mexicului, unde funcţionara publică a răspuns solicitării cetăţeanului de origine română de a se face auzit de către autorităţile guvernului mexican", a informat instituţia.

La jumătatea lunii februarie, Unitatea de Informaţii Financiare (UIF) din cadrul Secretariatului pentru Finanţe şi Credit Public (SHCP) al Mexicului a făcut un denunţ pe lângă Parchetul General al Republicii (FGR) referitor la existenţa unei reţele formate din oameni de afaceri şi politicieni suspectaţi că ar avea legături cu crima organizată, în fruntea căreia se afla Tudor, cunoscut sub porecla de Rechinul.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

SSPC a precizat că întrevederea dintre şefa instituţiei şi Tudor s-a produs "în baza articolului 8 al Constituţiei mexicane şi dând curs unei solicitări a preşedintelui".

La 26 februarie, preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, i-a cerut titularei SSPC să-l primească pe Tudor, scrie EFE. "În special în ceea ce priveşte acest subiect îi voi cere Rosei Icela Rodriguez să o primească pe această persoană pentru a vedea cum stau lucrurile cu traficul cu aceste carduri bancare", a declarat Lopez Obrador, care a precizat că subiectul nu a fost trecut în revistă în cadrul cabinetului de securitate, dar "a fost deja abordat şi este important să se facă progrese".

La 4 februarie, UIF a informat că a blocat 79 de conturi bancare ale unor persoane care făceau parte dintr-o grupare infracţională, în marea lor majoritate cetăţeni români. Gruparea se ocupa cu clonarea de carduri bancare în staţiunea Cancun, statul Quintana Roo, în partea mexicană a Caraibelor.

"UIF anunţă 'Operaţiunea Caraibe', prin intermediul căreia s-a realizat blocarea masivă a conturilor bancare", a indicat într-un comunicat organismul citat. În informare, UIF a transmis că a analizat 277 de operaţiuni bancare neobişnuite în valoare totală de 337,5 milioane de pesos (16,11 milioane de dolari) şi transferuri internaţionale dubioase în valoare de peste 24 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.