Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefii statelor majore rus şi american s-au întâlnit în Elveţia pentru a discuta situaţia din Siria

sua rusia

Şefii statelor majore rus şi american s-au întâlnit în Elveţia pentru a discuta situaţia din Siria, în care cele două ţări s-au angajat militar şi menţin un contact regulat cu scopul de a evita orice confruntare accidentală, relatează AFP, potrivit news.ro.

Generalul american Mark Milley şi omologul său rus Valeri Gherasimov ”au discutat despre Siria” şi ”probleme strategice şi operaţionale”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Statului Major american, colonelul DeDe Halfhill.

Obiectivul acestei întâlniri, care a avut loc miercuri, la Berna, a fost de a consolida prevenirea incidentelor între armatele americană şi rusă, de a îmbunătăţi relaţiile între cei doi comandanţi şi de a reduce riscurile, a precizat ea într-un comunicat.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

Ministerul rus al Apărării a publicat un comunicat aproape identic, adăugând că întâlnirea a fost ”constructivă”.

Aceasta este prima întâlnire a generalului Gherasimov cu generalul Milley, care a preluat funcţia la sfârşitul lui septembrie. Cei doi au discutat la telefon, dar nu se întâlniseră niciodată personal.

Predecesorul generalului Milley, generalul Joe Dunford, s-a întâlnit cu şeful Statului Major rus în mai multe rânduri, ultima oară în martie, la Viena.

În pofida Războiului din Siria şi tensiunilor dintre cele două ţări, cei doi şefi de Stat Major au reuşit să menţină un canal de comunicare care nu a fost niciodată întrerupt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.