Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Consiliului European, decis să rezolve criza migranţilor: Ce va face Donald Tusk

consiliul european

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, se va deplasa în perioada 1-3 martie în principalele state aflate pe ruta balcanică de migraţie, vizitele sale având ca scop găsirea unui consens cu privire la gestionarea actualei crize a refugiaţilor, care divizează Uniunea Europeană, transmite AFP.

Potrivit unui comunicat oficial de la Bruxelles, Donald Tusk va merge la Viena, Ljubljana, Zagreb, Skopje şi Atena, pentru 'a continua să construiască un consens european asupra modului de a trata criza migratorie şi pentru a pregăti summitul cu Turcia din 7 martie şi Consiliul European din 17-18 martie'. 'Restabilirea unei funcţionări depline a Spaţiului Schengen va lua timp şi va fi însoţită de măsuri pentru a face faţă consecinţelor umanitare ale statelor membre afectate, precum şi de măsuri de asistenţă umanitară pentru refugiaţii sirieni şi ţările vecine Siriei', se subliniază în comunicatul Consiliului European.

Vineri, 4 martie, Donald Tusk se va întâlni la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi cu directorul executiv al Frontex (agenţia pentru controlul frontierele externe al UE), Fabrice Leggeri, mai indică sursa citată, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.