Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful COSR, Mihai Covaliu: Îmi pun speranţe în toţi participanţii, fiecare poate să prindă o zi extraordinară. La JO se întâmplă minuni

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Covaliu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, că are speranţe în privinţa şanselor sportivilor din România la JO de la PyeongChang, subliniind că la astfel de competiţii se pot întâmpla minuni şi participanţii se autodepăşesc. "Este foarte important că au ajuns la această ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă şi e foarte important să concureze cu încredere în ei. Aici este cea mai bună oportunitate să-i învingă pe cei mai buni, să se depăşească pe ei înşişi şi să facă o performanţă notabilă. Poate nu avem cea mai bună infrastructură şi sunt multe de făcut în acest sens pentru fiecare disciplină în parte. Dar momentul în care eşti la Jocurile Olimpice şi poţi concura cu cei mai buni este unic. Este cea mai importantă competiţie şi vom fi alături de ei pentru a obţine performanţe bune. Eu îmi pun speranţe în toţi participanţii. Fiecare are şansa lui, poate să prindă extraordinară şi să facă o performanţă la care nici nu se gândeşte. De ce nu? Aici este şansa lor. La Jocurile Olimpice se întâmplă minuni, te poţi autodepăşi, trebuie să crezi în tine că e momentul cel mai bun să-ţi depăşeşti toţi adversarii. Dacă intri în concurs cu mentalitatea asta ai şanse foarte mari să realizezi lucruri extraordinare", a spus Covaliu, la Izvorani, la prezentarea lotului României pentru JO de iarnă.

Mihai Covaliu a precizat că a vorbit cu noul ministru al Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, pe care a numit-o însă Brad: "Aşa cum a spus şi fostul ministru, Marius Dunca, am vorbit şi cu noul ministru, domnişoara Ioana Brad, există în programul de guvernare această prioritizare. Trebuie să susţinem acolo unde există premisele pentru performanţă. Imediat după aceea pe cei care se pregătesc pentru marea performanţă. Trebuie luat în calcul întreg tabloul acesta. Trebuie să ne facem o idee clară pe cine susţinem, unde investim banii şi cine nu îşi face treaba. Trebuie stabilite foarte clar aceste lucruri. Nu putem arunca toţi banii şi apoi să aşteptăm rezultate de la 10-15 discipline".

Covaliu a menţionat că la sporturile de iarnă e nevoie de mari investiţii în pârtii de bob, de sanie şi de skeleton. "Se cheltuiesc foarte mulţi bani pe consumabile. Sunt eforturi financiare foarte mari pe care dacă le faci cu un an înainte nu obţii ceea ce îţi doreşti. E un proces foarte lung, care trebuie să aibă continuitate", a explicat el.

Preşedintele COSR a vorbit şi despre criteriile de calificare la JO. "Probleme sunt dar din necunoaşterea regulamentului şi din alte motive care nu sunt obiective. Atunci când criteriile de calificare spun foarte clar că în data de 24 toate posibilităţile de a face schimbări s-au epuizat, e foarte simplu. Luăm clasamentul întocmit de comisiile de specialitate. Nu se mai poate schimba nimic. Noi ne-am dorit să primim cât mai mulţi sportivi, şi aţi văzut că s-a calificat şi bobul de două fete deşi nu era pe listă. Nu a participat Australia, automat a venit bobul de două fete. Nu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român propune sportivii. Sportivii se califică în urma clasamentelor şi regulamentelor federaţiilor internaţionale de specialitate", a spus Covaliu.

Echipa Olimpică a Romaniei, care va participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, în perioada 9-25 februarie 2018, a fost prezentată oficial în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat în Complexul Sportiv Sydney 2000, din Izvorani.

La eveniment au fost prezenţi Mihai Covaliu, Octavian Morariu, membru CIO pentru România, Kim Eun Joong, ambasadorul Coreei de Sud, Cosmin Butuza secretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului, George Boroi, secretar general al COSR, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducatori ai cluburilor şi federaţiilor naţionale sportive, precum şi personalităţi ale mişcării olimpice româneşti.

Juramântul olimpic a fost rostit de Mihai Petru Ungureanu, cel care va purta drapelul României la ceremonia de deschidere a PyeongChang 2018.

Prima parte a delegaţiei României, formată din loturile de biatlon, sanie, schi alpin şi schi sărituri, va pleca spre PyeongChang în această seară. Componenţii lotului de schi fond şi ai echipajelor masculine de bob patru persoane şi skeleton vor pleca joi, iar vineri vor pleca fetele din echipajele de bob două persoane şi skeleton, şi băieţii de la bob două persoane.

Cei 28 de sportivi şi antrenorii lor care vor face deplasarea la PyeongChang sunt următorii:

Bob – opt sportivi: Maria Adela Constantin şi Andreea Grecu (bob 2), Mihai Cristian Tentea şi Nicolae Ciprian Daroczi (bob 2); Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Crăciun, Levente Bartha (bob 4), Beatrice Puiu (rezervă)– antrenori Paul Neagu (bob 2 - feminin), Iulian Daniel Pacioianu (bob 2 - masculin), Silviu Dan Scurtu (bob 4);

Schi alpin – doi sportivi: Alexandru George Barbu, Ania Monica Germaine Caill – antrenor Sebastian Petrus Barbu;

Patinaj viteză – o sportivă: Alexandra Ianculescu – antrenor Gregg Douglas Planert

Schi fond – trei sportivi: Alin Florin Cioancă, Paul Constantin Pepene, Timea Lorincz – antrenori Carlo Zoller şi Constantin Daniel Borca;

Sărituri cu schiurile – o sportivă: Daniela Vasilica Haralambie – antrenor Csaba Magdo-Nemeth;

Biatlon – şase sportivi: Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop, Marius Petru Ungureanu – antrenori Gheorghe Girnita, Gheorghe Vasile, Simon Marton; maseur – Cristian Marian Mosoiu; serviceman – Roland Ciprian Gerbacea;

Sanie – cinci sportivi: Raluca Strămăturaru (simpu feminin), Valentin Creţu, Andrei Turea (simplu masculin), Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (dublu masculin) – antrenori Eugen Teodor Radu (sanie dublu), Alexandru George Comsa (sanie simplu);

Skeleton – doi sportivi: Maria Marinela Mazilu, Dorin Dumitru Velicu – antrenor Delia Ivas, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.