Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez: 'Drepturile britanicilor din Spania vor fi menţinute indiferent de scenariul Brexitului'

www.rte.it
pedro sanchez

Şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez a încercat să-i liniştească vineri pe britanicii care trăiesc în Spania, spunând că drepturile lor vor rămâne neschimbate după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Captură RECORD a ofițerilor antidrog: peste 900 de kilograme de heroină într-o operațiune de trafic INTERNAȚIONAL

Executivul spaniol lucrează la elaborarea unor măsuri care să asigure că britanii care trăiesc în Spania îşi vor menţine drepturile, chiar dacă Marea Britanie se retrage din UE fără un acord pe 29 martie 2019. Măsurile vor pune totuşi condiţia ca spaniolii care trăiesc în Marea Britanie să beneficieze de acelaşi tratament, a spus el.

''Drepturile lor vor fi menţinute indiferent de scenariu'', a declarat Sanchez, în cadrul tradiţionalei sale conferinţe de presă de sfârşit de an.

Spania este cea mai populară destinaţie turistică pentru britanici în Europa şi pe teritoriul său trăiesc circa 300.000 de britanici, majoritatea dintre ei stabiliţi în zona de coastă. Dintre cetăţenii străini, britanicii sunt de departe cei mai numeroşi care recurg la sistemul spaniol de sănătate finanţat de stat.

Sanchez a mai spus că va prezenta până în februarie o lege care prevede drepturile cetăţenilor din respectivele ţări ce va include de asemenea măsuri pentru protecţia relaţiilor comerciale bilaterale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.