Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful puşcăriilor lansează un semnal de alarmă: Deţinuţii ar putea scăpa de sub control

celula puscarie

Şeful penitenciarelor din România şansează un semnal de alarmă. Claudiu Bejan, președintele Administrației Naționale a Penitenciarelor vorbeşte despre problemele din spatele gratiilor.

Citeşte şi: IMAGINI HORROR cu o bătaie la un club din Rusia: Au atacat cu drubjele / VIDEO

"Despre cazul deținutului Iulian Florin de la Penitenciarul Poarta Albă. Am dispus efectuarea unui control intern la Penitenciarul Poarta Albă. Deținutul a fost audiat, ocazie cu care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la neacordarea beneficiului eliberării condiționate, atât de către Comisia de Propuneri pentru Eliberare Condiționată, din Penitenciar, cât și de către instanța de judecată. De asemenea, a sesizat aspecte referitoare la conduita profesională și modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către cei doi ofițeri nominalizați. Pentru obiectivitate, au mai fost audiați și alți deținuți, inclusiv aceia pe care i-a indicat Iulian Florin. Deținuții asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost forțați de către cei doi ofițeri să declare contrariul celor afirmate de către Iulian Florin au solicitat în mod expres să fie audiați. Aceștia au declarat în scris că nu au fost exercitate presiuni asupra lor și nici nu le-au fost promise anumite benedificii. Ca urmare a formulării unei cereri de asigurare a protecției, cerere adresată directorului Penitenciarului Poarta Albă, Iulian Florin a fost transferat la o altă unitate penitenciară, ținându-se cont de regimul de executare a pedepsei și de domiciliul său. În cursul zilei de ieri, am formulat și am transmis două sesizări, una către Avocatul Poporului pentru a fi verificate eventualele abuzuri exercitate asupra sa, a doua către organele de cercetare penală, în vederea verificării veridicității afirmațiilor conform cărora cei doi ofițeri ar fi implicați în trafic de substanțe și obiecte interzise în mediul penitenciar", a spus Bejan, conform B1TV.

Citește și: Carla Bruni, soția lui Nicolas Sarkozy, a postat o poză cu ea goală / FOTO

De altfel, președintele ANP a ținut să reamintească faptul că orice deținut poate să formuleze o plângere în caz de abuz în timpul încarcerării. "Orice deținut poate formula plângeri împotriva unor eventuale abuzuri, la penitenciarul unde execută pedeapsa, la Administrația Națională a Penitenciarelor, la judecătorul de supraveghere a privării de libertate sau la organele judiciare. Plângerile pot fi formulate și în scris, iar confidențialitatea corespondenței este în drept respectate în toate unitățile", a adăugat șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Citește și: O elevă de 11 ani a fost violată și șantajată de mai mulți tineri în Suceava

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.