Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sătul de lipsa sprijinului rus, șeful Wagner ameninţă cu retragerea de pe front: 'În fiecre zi acumulăm o mie de cadavre, pe care le punem în sicriu'

captura ONN
Evgheni Prigojin

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari ruşi Wagner, denunţă numărul ridicat de victime în cadrul unităţii sale şi lipsuri în aprovizionare, informează lesoir.be, citat de Rador.

"În fiecre zi acumulăm o mie de cadavre, pe care le punem în sicriu şi le trimitem acasă", a declarat Prigojin într-un interviu publicat sâmbătă cu bloggerul rus Semion Pegov. Din cauza lipsei de muniţie de artilerie, pierderile ar fi de cinci ori mai mari decât e necesar.

Dl Prigojin a declarat că a scris o scrisoare ministrului apărării, Sergheiu Şoigu, pentru a-i cere să aprovizioneze grupul Wagner în Ucraina de îndată ce va fi posibil. "Dacă lipsa de muniţii nu este compensată, vom fi constrânşi la o retragere organizată sau la moarte", a declarat el.

Fără Wagner, frontul s-ar putea prăbuşi în mai multe locuri

Dacă grupul Wagner şi-ar retrage o parte a trupelor, frontul s-ar prăbuşi în alte locuri, a avertizat dl Prigojin. Potrivit acestui bărbat de 61 de ani, armata ucraineană se pregăteşte pentru o contraofensivă la jumătatea lunii mai. Bătălia pentru Bahmut, în estul Ucrainei, durează de luni de zile şi trupele ucrainene tot nu controlează decât o mică zonă din partea occidentală a oraşului. Pierderile sunt importante de ambele părţi ale conflictului.

Prigojin şi-a repetat criticile acerbe faţă de conducătorii armatei ruse: forţele armate ruse suferă de lipsă de disciplină şi de organizare. Şeful mercenarilor ruşi, care a profitat mult de invadarea Ucrainei, îşi poate permite critici deschise, deoarece el este un confident al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.