Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful WarnerMedia, John Stankey : 'AT&T nu are de gând să vândă HBO Europa. Informaţia este neîntemeiată şi incorectă'

hbo

Şeful WarnerMedia, John Stankey, a dezminţit miercuri raportul care susţinea că firma mamă AT&T ia în considerare vânzarea diviziei europene a reţelei HBO, numindu-l "neîntemeiat şi incorect", transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Financial Times (FT) a anunţat, citând mai mulţi foşti şi actuali directori, că grupul american de telefonie şi media AT&T a discutat la nivel intern posibilitatea vânzării diviziei europene a reţelei HBO, cea care produce popularul serial Game of Thrones, în încercarea de a-şi reduce o povară a datoriei de aproximativ 170 de miliarde dolari.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit

"În mod normal nu comentăm în privinţa speculaţiilor, dar când unei publicaţii i se aduce la cunoştinţă că informaţiile pe care le deţine sunt incorecte, dar le publică oricum, simţim că suntem obligaţi să clarificăm lucrurile", a afirmat Stankey, care conduce nou-creata subsidiară a AT&T.

Acesta a adăugat: "Nu este nimic adevărat în povestea FT în care se susţine că AT&T a luat sau ia în considerare vânzarea diviziei europene a reţelei HBO. Informaţia este complet neîntemeiată şi incorectă. HBO Europa este un activ valoros pentru planurile noastre de creştere pe piaţa europeană".

HBO era considerată una dintre "bijuteriile coroanei" din imperiul media Time Warner, pe care AT&T l-a preluat anul trecut, în urma unei tranzacţii de 80 de miliarde de dolari. Însă, între timp, au apărut unele divergenţe între conducerea companiei AT&T şi liderii diviziei de media, care au dus în cele din urmă la plecarea directorului general de la HBO, Richard Plepler, şi a directorului financiar, Simon Sutton, susţine FT.


Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Potrivit surselor, HBO Europe este unul dintre activele pe care grupul AT&T se gândeşte să le vândă. HBO, care deţine divizii şi în America Latină şi Asia, operează în Europa de mai multe decenii, distribuind programele sale prin intermediul companiilor de cablu în peste 20 de ţări din regiune. În ultimii ani, HBO Europe a devenit un rival al Netflix în regiune, acumulând aproximativ 10 milioane de abonaţi. Pe lângă faptul că distribuie seriale populare marca HBO, precum The Sopranos, HBO Europe oferă şi programe în limbile locale, dar şi conţinut produs de alte reţele.

De asemenea, sursele citate de FT susţin că grupul britanic Sky, deţinut de operatorul de cablu Comcast, ar fi un "cumpărător evident", având în vedere relaţia sa actuală cu HBO. Conţinutul HBO este distribuit în exclusivitate prin reţeaua Sky în ţări precum Marea Britanie, Germania şi Italia.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

În paralel, AT&T intenţionează să lanseze în acest an un serviciu de streaming video, care să rivalizeze cu Netflix.

Grupul american de media Time Warner este principalul acţionar de la Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.