Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seism de 5,7 grade lângă capitala Islandei - Epicentrul, la 30 de kilometri de Reykjavik

facebook.com
cutremur seism

Un seism cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri în sud-vestul Islandei, în apropiere de capitala Reykjavik, fără să fie raportate pagube materiale sau victime, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

Epicentrul cutremurului înregistrat la ora 10:05 GMT a fost localizat lângă Muntele Keilir, un mic relief de aproximativ 400 de metri în peninsula Reykjanes, la circa 30 de kilometri sud de capitală.

Numeroase replici, inclusiv 11 cu o magnitudine mai mare de 4, au fost înregistrate ulterior, a declarat un corespondent AFP din Reykjavik.

"Este o zonă cu activitate seismică intensă, ştim asta foarte bine, însă nu am experimentat şi nu am simţit niciodată atât de multe cutremure atât de puternice într-un timp atât de scurt (în Reykjavik). Este neobişnuit", a mărturisit pentru televiziunea publică islandeză RUV Kristin Jonsdottir, coordonatoare pentru risc seismic de la Institutul Meteorologic Islandez.

Cu toate acestea, nu a fost detectat niciun semn al unei erupţii vulcanice într-o zonă în care ultima datează din secolul al XII-lea.

De peste un an, peninsula Reykjanes, unde există o activitate seismică extrem de activă deoarece se află pe o falie tectonică, a fost zguduită de numeroase cutremure. Ultimul cutremur major a avut loc în octombrie, cu o magnitudine de 5,6.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.