Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seism în Croaţia: Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape situaţia, spune Ursula von der Leyen

Operation World
Croatia

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a exprimat luni disponibilitatea de a ajuta Croaţia, care a fost zdruncinată în cursul dimineţii de trei cutremure puternice, transmite Hina, potrivit AGERPRES.

"Urmărim îndeaproape situaţia şi suntem gata să venim în ajutor", a transmis şefa CE pe Twitter.

Premierul croat Andrej Plenkovic, care a vizitat în cursul dimineţii oraşul Sisak, aflat aproape de epicentrul seismului, a salutat susţinerea manifestată de Uniunea Europeană, menţionând la rândul lui pe Twitter că acest sprijin va fi "vital pentru reconstrucţia în Sisak, Petrinja şi Sisak-Moslavina, aşa cum este şi cooperarea UE la reconstrucţia Zagrebului după seismul din martie".

Centrul Croaţiei, între capitala Zagreb şi Sisak, a fost zdruncinat luni dimineaţa la ora 06:28 de un seism cu magnitudinea 5, urmat de două replici lângă oraşul Petrinja, în cantonul Sisak-Moslavina, în jurul orei 07:50, una măsurând 4,7, cealaltă 4,1 pe scara Richter.

Citește și: Noua tulpină Covid, prezentă deja în România? Valeriu Gheorghiță nu exclude posibilitatea: 'Nu știm, dar orice este posibil' - VIDEO

Potrivit serviciilor de seismologie croate, primul seism s-a produs la o adâncime de numai 2 km, la 13 km de Sisak şi 50 de Zagreb.

Distrugerile provocate de mişcările telurice nu sunt la nivelul celor din martie de la Zagreb, care a fost atunci zguduit de un seism cu magnitudinea 5,3, soldat cu importante pagube materiale, a afirmat prefectul din Sisak-Moslavina, Ivo Zinic.

Nimeni nu a fost rănit în cutremurele de luni şi nu au fost înregistrate prăbuşiri de construcţii, dar numeroase clădiri au suferit avarii importante în interior şi la acoperişuri, mai ales în centrul oraşului Sisak.

Spitalul din Sisak a fost de asemenea avariat, dar poate funcţiona normal în continuare, a menţionat directorul unităţii, Tomislav Dujmenovic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.