Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecție COPIOASĂ: cele mai SPUMOASE replici de la audierea lui Florin Cîțu în Parlament

citu florin comisii audieri

Ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîţu, a primit, marți, aviz negativ în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 19 voturi negative şi 19 voturi pozitive, fără abțineri, după o ședință presărată de momente neplăcute, de ironii, abordări nepotrivite sau acuzații de tot felul.

„A fost un vot politic, 14 - 14. A fost o audiere lungă care nu a avut parcursul pe care mi l-am dorit. Preşedintele Comisiei a interpretat că este un vot negativ”, a spus Cîţu, la ieşirea de la audieri, conform Mediafax.

Citește și: Victor Ponta, pledoarie INCENDIARĂ: Argumentele IREFUTABILE care demască blatul politic dintre PSD și PNL

Audierea lui Florin Cîțu a fost plină de schimburi dure de replici între social-democrați și liberali.

Eugen Teodorovici s-a declarat nemulțumit de faptul că ministrul propus pentru Finanțe, Florin Cîțu, citește de pe foi prioritățile mandatului său și are răspunsirile tot pe foi. „La TV e mai ușor, față în față vă împiedicați”, le-a spus Teodorovici liberalilor.

În replică, aceștia l-au acuzat pe ministrul demis al Finanțelor că n-a venit la dezbatere decât să facă show, iar Teodorovici, deși l-a întrerupt în mod constant pe Florin Cîțu, folosind invective ca “hoț”, “mincinos”, “ipocrit”, a caracterizat ședința drept “un circ ieftin”.

Atunci când Florin Cîțu răspundea întrebărilor politicienilor, Teodorovici l-a întrerupt: “Domnule Cîțu, că sunteți hot știe toată lumea!”. Un parlamentar din opoziție i-a replicat ministrului demis al Finanțelor: “Hoț și tu, mă!”.

Totodată, Teodorovici l-a acuzat pe Florin Cîțu că are de plătit Primăriei Capitalei mai multe taxe”În ultimii trei ani are de plătit la Primaria Capitalei taxe pentru cabinetul de parlamentar. Există și o somație. Tu nu-ți plătești taxe!”.

Totodată, în timpul audierii ministrului propus pentru Finanțe, Teodorovici a spus: “V-am mai spus eu, cu mine s-a închis. (...) Îmi plac c....., dar nu blonde”, nespecificând la cine s-a referit exact. Ulterior, la ieșirea din sală, Teodorovici nu a mai recunoscut că a spus așa ceva.

În momentul în care FlorinCîţu a spus că îşi asumă repatrierea aurului de la Moscova, Teodorovici i-a spus: „Băi Cîţule, nu poţi să vorbeşti şi tu cinci minute fără foi?!”. El a mai spus în comisie: „Ludovic Orban nu-l ţine pe Florin Cîţu de poveşti, îl ţine de altceva”.

Teodorovici s-a adresat în mod jignitor și unui parlamentar USR: „Tu de unde eşti? de la USR? Mânca-ţi-aş! Ia-l pe Barna şi duceţi-vă! Chiftelele vi le fac eu”, a spus el.

Senatorul Daniel Zamfir l-a întrebat pe Ludovic Orban, premierul desemnat, dacă vine la Palatul Victoria din postura de șomer.

În timpul ședinței, politicienii au avut mai multe schimburi de replici acide, iar atmosfera a fost extrem de tensionată. „Nu mai suport asta! Spuneț că tăiem pensii și salarii. Faceți ipocrizii de astea. Nu este așa”, a zis deputatul PNL, Dan Vîlceanu. „Dane, îți dau un tranchilizant?”, i-a replicat deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Deputatul PSD, Matei Călin, a adus la audiere mai multe foi A4 care potrivit afirmațiilor sale, reprezentau o colecție de declarații făcute în spațiul public și pe Facebook de Florin Cîțu. „Sunt câte 10 pe pagină. Vi le dau!”, a afirmat Matei Călin.

El l-a făcut pe Cîțu „un alarmist și un zvonist”. „Nu s-a adeverit nimic în trei ani, un mare mincinos”, a mai spus deputatul PSD. În replică, Cîțu a spus: “Mă bucur să știu că am aici fani ai paginii mele de Facebook”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.