Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecție riguroasă sau abuz? Kuwait Airways obligă viitoarele stewardese să se dezbrace pentru a li se inspecta corpul

flygosh.com
Kuwait Airways

Femeile care sperau să devină stewardese la Kuwait Airways susțin că au fost obligate să se dezbrace pentru a li se inspecta corpul în timpul unui eveniment de recrutare organizat în Spania, anunță The Telegraph.

Trei femei au povestit pentru site-ul de știri spaniol El Diario despre testele la care au fost supuse la evenimentul care a avut loc la hotelul Meliá Barajas, în apropiere de aeroportul din Madrid, în luna noiembrie.

Evenimentul - organizat de Meccti, care pretinde că este cea mai mare agenție de recrutare de personal aerian din lume - ar fi presupus ca candidații să se dezbrace până la lenjeria intimă, în timp ce o femeie care se ocupa de recrutare lua notițe.

Potrivit relatărilor, după un proces inițial de selecție condus de un recrutor de sex masculin care a eliminat candidații cu ochelari, cicatrici sau alunițe vizibile sau care erau considerați supraponderali, femeile rămase au intrat individual într-o cameră.

'M-am simțit ca un animal la grădina zoologică'

Una dintre femeile intervievate, identificată doar ca Bianca, o însoțitoare de bord în vârstă de 23 de ani, ar fi declarat că prima femeie care a intrat în cameră a ieșit "în lacrimi" și a spus că a fost pusă să se dezbrace până la lenjeria intimă.

Bianca a susținut că, atunci când a intrat, femeia i-a cerut să își ridice rochia, explicându-i că verifică "cicatrici, semne din naștere și tatuaje". "Am tras-o puțin în sus, până sub genunchi, așa că ea a tras-o până la chiloți. Rochia mea avea un fermoar la spate și ea mi-a cerut să o trag până la talie, iar eu stăteam acolo în sutien", a povestit Bianca.

Mariana, de asemenea în vârstă de 23 de ani, a spus că a ajuns să poarte doar sutienul, fusta și colanții. "M-am simțit ca un animal la grădina zoologică. Scria lucruri într-un caiet".

Mariana a spus că trei bărbați au participat la eveniment, dar au fost respinși imediat și li s-a spus că singurii bărbați pe care compania aeriană îi recruta erau din Kuweit.

María, o tânără de 19 ani care studiază pentru a deveni însoțitoare de bord, a spus că unele dintre femei au fost întrebate dacă ar fi dispuse să slăbească, iar altele dacă ar "mânca mai mult" pentru a lua în greutate. María a spus că și-a dat jos bluza și pantalonii.

Potrivit anunțului publicat de Meccti pentru eveniment, candidații trebuiau să aibă o înălțime mai mare de 1,70 m, înălțimea și greutatea lor să fie "proporționale", precum și să aibă "o prezentare generală excelentă".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.