Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionerul Mirel Rădoi a aflat când va debuta pe banca tehnică a Naționalei: Islanda - România va fi pe 8 octombrie

Evz.ro
Mirel Rădoi

România a aflat datele de disputare a meciurilor din play-off-ul Ligii Naţiunilor. Primul va fi pe 8 octombrie, în deplasare, cu Islanda. În cazul unei victorii, România va juca pentru calificarea la EURO 2020, programat vara viitoare, cu învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pe 12 noiembrie, anunță MEDIAFAX.

Românii vor afla în octombrie dacă echipa națională va participa anul viitor la EURO, când 4 meciuri de la turneul final se vor juca pe Arena Naţională din Bucureşti. Comitetul Executiv UEFA a anunţat, miercuri, datele de disputare a partidelor care vor stabili ultimele 4 participante la Campionatul European, reprogramat pentru 11 iunie - 11 iulie 2020.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

Selecţionerul Mirel Rădoi trebuia să debuteze în martie pe banca echipei naţionale. Din cauza coronavirusului, primul meci din play-off-ul Ligii Naţiunilor va avea loc la aproximativ 7 luni distanţă.

România va juca, în deplasare, cu Islanda, pe 8 octombrie 2020. Pentru a se califica la EURO, nu este suficientă doar victoria cu Islanda. România trebuie să obţină victoria şi cu învingătoarea din meciul dintre Bulgaria şi Ungaria. A doua partidă se va juca tot în deplasare, pe 12 noiembrie.

„În toamnă vor avea loc şi partidele din Liga Naţiunilor. Competiţia va avea programate câte două runde în fiecare din lunile septembrie, octombrie, noiembrie. Practic, selecţionatele implicate în play-off-ul EURO vor disputa câte trei jocuri în octombrie şi posibil noiembrie”, notează site-ul frf.ro.

Gică Popescu, fostul mare internaţional român, are încredere în Mirel Rădoi.

„A demonstrat că este un antrenor de perspectivă, un antrenor foarte serios, un antrenor respectat de jucători, un antrenor care ştie să pregătească meciuri, a făcut-o la tineret la Campionatul European de anul trecut. Este un tip cu o personalitate extraordinară, un tip care înţelege ce înseamnă echipa naţională pentru că a trăit ca jucător şi e foarte important să ştii ce înseamnă echipa naţională, să joci pentru echipa naţională, să suferi pentru echipa naţională, iar Mirel a făcut-o mult timp. Ştiind acest lucru este foarte uşor să interpretezi anumite momente dificile pe care cu siguranţă le va avea", a spus Gică Popescu, pentru MEDIAFAX.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

El a precizat că este optimist în ceea ce priveşte calificarea României la EURO.

„Uitându-ne la tot ce s-a întâmplat la echipa naţională în ultimii ani de zile ar trebuie să fim preocupaţi. Însă eu niciodată nu am acceptat ideea că fotbalul românesc a ajuns într-atât de jos încât să nu se poată bate de la egal la egal cu Finlanda, cu Bulgaria, cu Ungaria. Cred că suntem cel puţin la nivelul lor, dacă nu peste. Sper ca lucrurile să revină, aşa cum erau odată, ca echipa naţională să reînceapă să câştige, să reînceapă să se califice la turneele finale. Să joci acasă un turneu final este un lucru extraordinar, pe care nu ar trebui să îl ratăm”, a mai spus Gică Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.