Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarma! Antenele GSM interzise langa scoli, spitale si camine de batrani

antene gsm

Antenele de telecomunicatii pe suport electromagnetic emit radiatii periculoase care pot duce la o creştere dramatică a bolilor grave şi cronice, produc tulburări de concentrare la învăţare şi de comportament la copii şi adolescenţi, pot produce boli degenerative ale creierului şi cancer, precum şi o slăbire a sistemului imunitar.

In acest moment insa ele pot fi amplasate fara probleme in apropierea scolilor si spitalelor. Un proiect de lege vine sa schimbe aceasta situatie.

"În contextul în care în România avem cea mai permisivă legislaţie din lume privind instalarea reţelelor de comunicaţie electronice şi a elementelor de infrastructură aferente susţinerii acestora, consider că este necesară introducerea unei prevederi care să impună obligativitatea asigurării unei distanţe minime - 500 de metri (...) - între unităţile de învăţământ, unităţile medicale, centrele de plasament, centrele de bătrâni şi toate dispozitivele de comunicaţii electromagnetice care realizează procesarea şi transportul semnalelor prin suport electromagnetic", a afirmat, joi, Diana Tuşa, initiatoarea legii, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Ea susţine că autorităţile locale sunt "legate de mâini şi de picioare", iar în cazul asociaţiilor de proprietari legea prevede acordul acestora în vederea amplasării antenelor de telecomunicaţii, iar refuzul acestora împiedică montarea dispozitivelor. 

"În ceea ce priveşte protecţia copiilor şi bătrânilor noştri, din păcate legislaţia existentă în prezent nu prevede nimic. Practic o autoritate locală este legată de mâini şi de picioare atunci când are în faţă un astfel de buletin (buletin de măsurare a câmpului electromagnetic - n.r.), practic nu are ce să facă. Singura recomandare pe care experţii o dau în acest caz (...) este lipirea de folii de protecţie transparente pe zonele vitrate şi vopsirea cu vopsea de protecţie contra radiaţiilor de înaltă frecvenţă pe zonele opace. Gândiţi-vă că un bolnav stă tot timpul acolo, iar un copil, pornind de la grădiniţă până la clasa a XII-a, stă între şase şi opt ore pe zi în acea locaţie", a precizat Tuşa. 

Iniţiativa legislativă a fost lansată în dezbatere publică şi în analiza comisiilor de specialitate ale PNL.

Vezi aici: Proiectul de lege

Studiu efectuat la o unitate de invatamant care arata un nivel de radiatii de pana la 400.000 de ori mai mare decat cel inofensiv

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.