Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de ALARMĂ - Bogdan Voina, fost international de handbal: `Mergem la Mondial fără două jucătoare de top. Selecția e naționala sau parțială?`

romania handbal feminin

Fostul jucator al Stelei si al nationalei de handbal, Bogdan Voina, s-a alaturat valului de critici la adresa selectiei facute pentru Campionatul Mondial din Japonia. Intr-un editorial, Voina si-a aratat dezamagirea fata de convocarile pentru turneul final, parere impartasita de multi oameni de handbal care au fost socati de deciziile lui Thomas Ryde. Textul integral, mai jos:

"Se apropie Mondialul Feminin de Handbal din Japonia, iar nationala noastra va merge acolo fara doua dintre cele mai bune jucatoare ale Ligii Nationale pe posturile respective: Sorina Tirca, cea mai buna marcatoare din campionat, si Laura Chiper, extrema dreapta de la CSM.

De ce fara ele? Nimeni nu-si explica. Selectionerul spune ca handbalul modern se axeaza pe aparare si ca avem destule variante in atac. Chiar si asa, cum poti sa lasi acasa golgheterul Romaniei? Foarte probabil sa fie o premiera. Iar Chiper a fost scoasa din schema de convocarea lui Seraficeanu, desi extrema CSM-ului a inscris de doua ori mai multe goluri in campionat si a impresionat in acest debut de sezon pentru noua sa echipa CSM București.

Suporterii mai pot trece peste, insa fetele care au fost nedreptatite cum vor trai acest campionat mondial?

Gheorghe Ionescu, fost selectioner, a spus ca si daca avea 3 de Neagu in lot, tot o chema pe Sorina Tirca la nationala, adaugand ca ea e viitorul si ca e imposibil sa nu convoci golgheterul campionatului.

Apropo de viitor: pe cand Karabatic avea 17 ani, desi era foarte bun, nu avea loc in prima echipa a Frantei. La Europeanul din Portugalia, insa, a fost convocat pentru a se face o conexiune cu grupul si pentru a fi obisnuit cu energia si presiunea din jurul meciurilor unei competitii atat de importante. Chiar daca la jocuri a stat doar in tribuna, a fost implicat in toate celelalte actiuni ale lotului, iar asta a fost un prim pas in pregatirea lui pentru marele jucator ce avea sa devina.

Sa revenim la Romania. Iubim handbalul si suferim. Suferim pentru ca e  vorba de singurul sport de echipa care ne face sa visam, la fiecare turneu final, la medalii. De ce nu mergem acolo cu toate fortele pentru a ne mari sperantele? De ce pare ca ni se ascunde ceva si noi trebuie sa ne prefacem ca totul e in regula? E chiar atat de greu sa facem lucrurile bine, ca sa fim impacati, indiferent de rezultat?

Alte raspunsuri nu vom primi din partea celor care conduc handbalul romanesc. Filozoful care-si cauta mereu cuvintele ne spune in fata ca selectia nu este subiect de dezbatere publica, iar prin spate ordona catre subalternii lui ca nu mai vrea sa auda de numele X sau numele Y la echipa nationala. Daca selectia nu este o dezbatere nationala, atunci inseamna ca nici echipa nu e una nationala, nu? Asta vreti sa ne transmiteti? Echipa nationala e a noastra, a tuturor romanilor, si avem dreptul sa traim intens legat de tot ce se intampla in jurul ei. Suntem parte din poveste.

Ce ne ramane de facut? Putem doar sa speram ca n-am avut dreptate si sa fim contrazisi prin rezultate. Asteptam 30 noiembrie. Hai, Romania!", susține fostul internațional, Bogdan Voina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.