Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEMNAL DE ALARMĂ Guvernul Orban a desființat Fondul de Dezvoltare și Investiții, iar primarii au rămas cu proiectele începute în aer (deputat Violeta Răduț)

facebook.com
Violeta Radut

O situația alarmantă este semnalată printre primarii din țară. Guvernul Orban a desființat Fondul de Dezvoltare și Investiții pus pe picioare de Guvernul Dăncilă. Numai că desființarea FDI a aruncat în aer proiecte de milioane de lei începute de primăriile din toată țara.

Primăriile au propus proiecte, au aplicat pentru banii din acest fond și le-au și fost alocate fonduri. Numai că acum sunt într-o situație imposibilă - proiectele au fost începute, dar noul Guvern a tăiat finanțare. Situația a fost semnalată de deputatul PSD Violeta Răduț, deputat de Teleorman, care arată într-o postare pe pagina personală de Facebook că proiectele sunt multe și răul făcut prin tăierea finanțărilor este foarte mare și face mult rău cetățenilor din acele localități:

”26 de primării din județul #Teleorman au depus proiecte, care au fost și aprobate pentru finanțare, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Dracea, Crângeni, Rădoiești, Călmățuiu de Sus, Poroschia, Conțești, Blejești, Roșiorii de Vede, Țigănești, Beciu, Sârbeni, Ciolănești, Bragadiru, Stejaru, Gălăteni, Uda Clocociov, Siliștea Gumești, Botoroaga, Pietroșani, Plosca, Traian, Suhaia, Alexandria, Turnu Măgurele, Talpa, Zimnicea. În toate aceste localități, primarii au vrut să folosească oportunitatea de a accesa fonduri prin FDI și de a face investiții necesare în localitățile lor. Fie că e vorba de reabilitare drumuri și străzi de interes local, de reparații și modernizări ale unităților de învățământ sau de îmbunătățirea sistemului de iluminat public, toate sunt proiecte de care comunitățile locale au mare nevoie.

DAR, guvernul a decis desființarea FDI...

Blocajul generat de această decizie este unul major. Unii primari au apucat deja să contracteze lucrările, alții sunt în faza de licitație, alții au început să lucreze și, dintr-odată, s-au trezit că banii le-au fost tăiați și că nu mai pot continua investițiile.

Din nou, îi întreb pe guvernanți: ce au de făcut primarii care vor să facă treabă în localitățile pe care le gospodăresc și care nu vor să se vadă în situația de a fi și cu banii luați, și cu procese pe rol?”, arată Violeta Răduț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.