Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEMNAL DE ALARMĂ - România îmbătrâneşte! Zeci de vedete îşi dau mâna în prima campanie de conştientizare a natalităţii in scadere/ PARADA CARUCIOARELOR - VIDEO

facebook.com
mamica bebelus carucior

Suntem în jur de 19 milioane. Cel puţin asta arată cel mai recent raport al INS. Tot acolo se spune că pierdem lunar zeci de mii de conaționali. Se estimeaza că, dacă se menţine ritmul acesta, în următorii 100 de ani populaţia României se va înjumătăţi. Adică vom ajunge mai puţini decât erau strămoşii noştri, atunci când au făcut România Mare.

Pe 17 iunie, in Parcul Herastrau, vedete si artisti trag un semnal de alarmă: e nevoie urgentă de programe sociale bine ţintite şi o politică de sprijinire a cuplurilor care ar dori să fie părinţi, dar din motive medicale nu pot, pentru ca natalitatea din România să ajungă la cote normale. De Ziua Internaţionala a Fertilităţii, Primăria Capitalei şi Asociaţia pentru Reproducere Umană din România organizează "Parada Cărucioarelor", un eveniment care îşi propune să adune pe aleile parcului Herăstrău cel puţin 100 de cărucioare. În Anul Centenar trebuie să spunem cu voce fermă că doar cei mici, cei care se nasc azi, vor putea păstra peste generaţii ceea ce au făcut strămoşii noştri acum 100 de ani.

S-au înscris deja la paradă multe mămici care au făcut sacrificii enorme, financiare şi emoţionale, pentru a-şi ţine pruncul în braţe. Dar vor fi prezentre şi multe vedete: Simona Gherghe, Eli Roman, Ela Crăciun, Octavia Geamănu, Ioana Maria Moldovan, Geanina Ilieş, Alina Sorescu şi lista este foarte lungă. Sunt toate femei cu o carieră solidă, sunt toate mame, şi fiecare dintre ele a simţit bucuria aceea greu de cuprins într-un cuvânt, atunci când şi-au ţinut copilul sau copiii în braţe. Vocea lor s-a transformat în aceste zile într-un cor impresionant al mamelor care vor ca România să se facă mare. Vor ca statul să arate că îi pasă de asta.

Parada Cărucioarelor va avea loc sâmbătă, 17 iunie, începând cu ora 10.00 pe aleea din zona teraselor Expo Flora, din parcul Herăstrău. Cu cât sunt mai multe cărucioare, cu atât semnalul aceasta de alarmă va fi mai puternic. Evenimentul se va încheia cu un concert extraordinar susţinut de Andra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.