Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă tras de premierul Franţei: Zeci de mii de persoane sunt urmărite

MANUEL VALLS DÉFEND SON BILAN

Un număr de 15.000 de persoane sunt 'urmărite' în Franţa ca urmare a radicalizării lor, a anunţat duminică premierul Manuel Valls, a cărui ţară se confruntă cu o ameninţare jihadistă fără precedent, informează AFP şi AFE. ''Putem considera - şi înţeleg greutatea acestor cifre - că există aproape 15.000 de persoane care sunt urmărite întrucât se află într-un proces de radicalizare'', a declarat şeful executivului francez într-un interviu comun acordat postului de radio Europe 1, canalului de televiziune iTELE şi cotidianului Les Echos.

Valls nu a precizat dacă persoanele în cauză sunt urmărite de serviciile de informaţii sau de serviciile sociale franceze. Până acum, autorităţile de la Paris au evocat circa 10.000 de persoane vizate de serviciile de informaţii pentru legăturile avute cu 'mişcarea islamistă'. În prezent, în Franţa aproape 300 de persoane sunt în detenţie pentru 'legături directe cu filiere teroriste', a adăugat prim-ministrul francez.

El a mai menţionat că 700 de jihadişti francezi sau rezidenţi în Franţa luptă în prezent în Irak şi Siria, printre care 275 de femei şi câteva zeci de minori. Până acum, în Irak şi Siria au murit 196 de jihadişti francezi sau rezidenţi în Franţa. Franţa, care participă la coaliţia internaţională condusă de SUA contra grupării jihadiste Stat Islamic, a fost vizată începând din ianuarie 2015 de o serie de atentate grave, soldate cu peste 230 de morţi şi sute de răniţi, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.