Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă tras de UNICEF - Aproximativ 400.000 de copii sunt în afara sistemului de educație în România

http://www.montblanc.com
UNICEF

Aproximativ 400.000 de copii sunt în afara sistemului de educație, iar violența împotriva minorilor este un fenomen larg răspândit în România, anunţă UNICEF, precizând că în 2017 au fost raportate peste 15.000 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare a copiilor informează mediafax.

“România se confruntă cu o serie de provocări, multe dintre acestea putând fi influențate în bine prin educație parentală. De exemplu, aproximativ 400.000 de copii sunt în afara sistemului de educație, iar violența împotriva copiilor este un fenomen larg răspândit în România. Potrivit celor mai recente statistici, în 2017 au fost raportate peste 15.000 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare a copiilor”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UNICEF.

Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților în parteneriat cu Asociația HoltIS și UNICEF în România au organizat, marți, dezbaterea “Școală, familie, comunitate – paradigma succesului educațional”, axată pe importanța colaborării dintre școală, familie și comunitate și pe felul în care educația parentală poate susține participarea și reușita școlară a tuturor copiilor.

“Studii internaționale și experiențele locale ne-au demonstrat că, alături de profesori, părinții joacă un rol-cheie în succesul educațional al copiilor. Având în vedere că nevoile copiilor se schimbă cu fiecare etapă de dezvoltare, părinții, indiferent de mediu de reședință, statut economic, educație sau etnie, au nevoie de informații adecvate pentru a răspunde în mod eficient acestor nevoi”, a declarat Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.

De asemenea, reprezentantul UNICEF mai spune că educaţia parentală contribuie la îmbunătăţirea relaţiilor dintre părinţi şi copii, reducerea cazurilor de abuz și violență asupra copilului, scăderea absenteismului şcolar şi creşterea participării şcolare.

“Educația parentală este una dintre cele mai eficiente și ieftine modalități de sprijinire a părinților. Întâlnirile părinților devin un mediu plăcut în care își împărtășesc experiențele personale, învață foarte multe lucruri de la ceilalți și își rafinează noi perspective apreciative de relaționare cu copiii”, a spus directorul Asociației HoltIs, Ștefan Cojocaru.

În ultimii șapte ani, UNICEF împreună cu HoltIS au construit o rețea de peste 800 de educatori parentali care au sprijinit peste 31.000 de părinți din întreaga țară să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele pentru a avea grijă de copiii lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.