Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semne proaste în Olanda: Unul dintre principalii vânzători de alimente oprește producția din cauza costurilor cu energia

manualmaster.com
HAK

HAK, unul dintre principalii vânzători de alimente conservate, cum ar fi mazărea, fasolea și sosul de mere din Țările de Jos, va opri temporar producția în această iarnă din cauza costurilor ridicate ale energiei, un purtător de cuvânt afirmând că pauza va dura șase săptămâni începând cu luna ianuarie, transmite agenția Reuters.

Radiodifuzorul național olandez NOS l-a citat pe directorul HAK, Timo Hoogeboom, care a declarat că decizia nu va duce la golirea rafturilor magazinelor alimentare, deoarece compania păstrează rezerve suplimentare în caz de întreruperi.

Un nume cunoscut în Olanda, HAK a fost vândut anul trecut de NPM Capital către grupul rusesc KDV pentru o sumă nedeclarată.

Potrivit înregistrărilor Camerei de Comerț olandeze, HAK și companiile conexe au avut vânzări de 100,2 milioane de euro (98 milioane de dolari) și un profit operațional de 10,2 milioane de euro în 2021.

"Dacă companiile trebuie să vândă sub prețul lor de cost timp de luni de zile, atunci lucrurile vor merge prost", a mai spus Hoogeboom, citat de NOS.

Anterior, luni, Uniunea procesatorilor olandezi de fructe și legume (VIGEF) a cerut guvernului fie să impună un plafon la prețul gazelor, așa cum a făcut Germania, fie să ofere sprijin pentru companii.

"Este important să facem acest lucru în conformitate cu alte țări din jurul nostru, pentru a garanta existența continuă a acestei industrii și a lanțului său de aprovizionare și pentru a ne asigura că alimentele sănătoase din solul olandez rămân accesibile și disponibile", a declarat VIGEF.

Alimentele ambalate în cutii și borcane sunt de obicei încălzite pentru a ajuta la reducerea nevoii de conservanți artificiali.

În plus, VIGEF a estimat că costul metalului și al sticlei utilizate în astfel de ambalaje a crescut de la 5% la 25-35% din costurile membrilor săi, în timp ce agricultorii se luptă, de asemenea, cu prețuri mai mari la îngrășăminte, printre alte costuri în creștere.

"Nu este posibil să continuăm să absorbim aceste costuri", a declarat VIGEF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.