Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semne tot mai puternice ale unei recesiuni la nivel mondial: prețurile petrolului scad accelerat

ft.com
banci recesiune

Preţurile petrolului au scăzut joi cu aproximativ 2 dolari pe baril, la cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii martie, influenţate de temerile că o posibilă recesiune ar putea afecta cererea de combustibil şi după o creştere a stocurilor de benzină din SUA, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,98 dolari, sau cu 2,4%, pentru a se tranzacţiona la 81,14 dolari pe baril, informează News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 2,05 dolari, sau cu 2,6%, la 77,11 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au scăzut cu 2% miercuri şi se află la cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii martie, atins chiar înainte de anunţul surprinzător al reducerii producţiei OPEC+.

Scăderi și la bursă

Pieţele de acţiuni, care se mişcă adesea în tandem cu preţurile petrolului, au scăzut după rezultatele dezamăgitoare ale Tesla şi ale altor companii.

”La sfârşitul zilei, unul dintre marile motive pentru care alunecăm este teama de recesiune”, a declarat Bob Yawger, director general pentru contractele futures pentru energie la Mizuho.

Numărul americanilor care au depus noi cereri de ajutor de şomaj a crescut moderat săptămâna trecută, indicând că piaţa muncii a încetinit după un an de majorări ale ratei dobânzii cheie de către Rezerva Federală a SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.