Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senat: Proiectul prin care MDRAP prelua administrarea unei părţi din Palatul Parlamentului, respins

Inquam Photos / George Calin
Senatul Romaniei

Senatul a respins, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă privind transmiterea unei părţi din Palatul Parlamentului, proprietate publică a statului, din administrarea Camerei Deputaţilor în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), scrie agerpres.ro

În favoarea proiectului s-au pronunţat 66 de senatori, 11 au fost împotrivă şi unul s-a abţinut. Proiectul a fost respins pentru că nu a întrunit numărul minim necesar de voturi pentru adoptarea unei legi cu caracter organic (69). Proiectul a fost votat de două ori, unii senatori susţinând că deşi se aflau în sală, nu au putut să voteze. Nici după al doilea vot actul normativ nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat. 

"Luarea în administrare de către MDRAP este justificată de necesitatea asigurării spaţiilor necesare cu destinaţia de sediu, pentru buna desfăşurare a activităţilor specifice acestuia", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari PSD. 

Potrivit actului normativ respins, predarea-preluarea părţii transmise din imobil s-ar fi făcut pe bază de protocol încheiat între Camera Deputaţilor şi MDRAP în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii. 

Pe de altă parte, propunerea legislativă a fost amendată de Comisia de administraţie din Senat astfel încât Legea 137/2000 privind regimul juridic al terenului aferent Palatului Parlamentului a fost modificată. 

"Prin derogare de la prevederile art 14, alin 1 din Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publică a statului, închirierea terenului (...) se aprobă de fiecare Cameră a Parlamentului în parte. În vederea închirierii, preţul se stabileşte de către un evaluator autorizat. Sumele obţinute din închirierea terenului reprezintă venituri extrabugetare ale fiecărei Camere", se arată în amendamentul Senatului. 

De asemenea, Senatul stabilise în Comisia de administraţie că spaţiul aferent Agenţiei pentru Organizarea Centrului Regional pentru Prevenirea şi Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere (SECI) - parte din corpurile C6 şi C3 vor fi preluate de către Camera Deputaţilor. 

"În numele proprietarului de drept - statul român - exercită prerogativele a obiectivului de investiţii Palatul Parlamentului, precum şi MDRAP pentru spaţiile aflate în administrarea sa", se mai arată în propunerea legislativă respinsă de Senat. 

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.