Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator: E suficient ca un asimptomatic să stea acasă cu mască pe botic; sunt de acord cu închisoarea dacă nu respectă izolarea

Deltamed
isoleta coronavirus

Senatorul Florin Orțan (PSD), medic de profesie, susține că pacientul asimptomatic nu reprezintă un pericol „dacă stă cuminte acasă, cu masca pe botic” și s-a declarat de acord inclusiv cu pedeapsa condamnării la închisoare pentru cei care nu respectă izolarea la domiciliu.

„Asimptomaticul e asimptomatic pentru că are doze mici virale, e asimptomatic pentru că nu tușește și nu strănută. Având doze mici virale el împrăștie cantități mici de virus. Dacă acest asimptomatic stă cuminte acasă cu mască pe botic și face duș în cadă și după ce face dezinfectează cu clor, consider că este o măsură mai mult decât suficientă”, a susținut Orțan, în cadrul dezbaterilor din Comisia Juridică a Senatului pe marginea proiectului legii carantinei.

Acesta însă este de părere că dacă un pacient asimptomatic încalcă izolarea la domiciliu, acesta trebuie să fie sancționat aspru. „Cât despre cel care nu respectă această generozitate de a nu traumatiza psihic un pacient, consider soluția din Spania, amenzi și chiar condamnări la închisoare și sunt perfect de acord cu acest lucru”, a mai declarat medicul Orțan, senator PSD.

Citește și: Lovitură de imagine pentru PSD: Adrian Năstase spune că liberalii au dreptate să nu crească pensiile cu 40% .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.