Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Marius Dunca: Producem românește, cumpărăm românește, consumăm românește!

Facebook
Marius Dunca

Partidul Social Democrat îndeamnă cetățenii să "cumpere românește" alimentele produse în țară, nu surogatele sintetice venite din import! Aceasta nu este doar o chemare la acțiune, ci și o inițiativă legislativă concretă pe care PSD o promovează, și care prevede interdicția de comercializare a cărnii sintetice și afișarea la raft a prețului de achiziție pentru produsele din carne.

Senatorul Marius Dunca, președintele organizației județene Brașov a PSD, pune accentul pe susținerea producătorilor români și protecția consumatorilor prin intermediul unui proiect de lege propus de social-democrați care aduce mai multă transparență în industria alimentară și interzice comercializarea cărnii sintetice. Această măsură protejează producătorii locali și asigură consumatorilor români accesul la produse autentice, cu o origine clară și sigură. Proiectul de lege care a fost aprobat de Senatul României, propune și alte măsuri esențiale pentru consumatori și industria alimentară.

„Vorbim despre transparența prețului de achiziție. Eticheta produselor din carne și a celor procesate pe bază de carne va trebui să afișeze și prețul de achiziție de la producător. Astfel, cumpărătorii vor putea să vadă cât de mare este diferența între prețul de vânzare și cel de achiziție, și să aleagă produsele care oferă raportul cel mai avantajos sau să aleagă comercianții în funcție de adaosuri comerciale practicate. Va fi interzisă inscripționarea pe eticheta cărnii și a produselor din carne a sintagmei "Produs românesc" și a drapelului național, dacă acestea nu provin 100% de la fermele din România. Acest lucru va proteja autenticitatea produselor românești și va evita înșelarea consumatorilor. În plus, produsele de carne comercializate pe piața internă vor trebui să includă obligatoriu procentul de carne din compoziție. Astfel, consumatorii vor ști exact ce conțin produsele pe care le cumpără. Mai mult, pentru a facilita alegerea consumatorilor, produsele din carne care conțin și alte ingrediente trebuie să se vândă separat față de cele din carne autentică.” a declarat Dunca.

„Proiectul de lege a fost deja aprobat de Senat și reprezintă un pas extrem de important în susținerea economiei naționale și a intereselor consumatorilor români, și se alătură programului "CUMPĂRĂ ROMÂNEȘTE", program menit să consolideze economia națională, să susțină locurile de muncă și să contribuie la bunăstarea românilor.” a conchis senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.