Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PNL: Dragnea are la îndemână 10 miliarde de euro pe an

romaniatv.net
daniel zamfir

În aceste zile în care se construieşte Bugetul şi pe fondul afirmaţiilor domnului Dragnea în legătură cu ,,gaura” de 10 miliarde de lei lăsată de Guvernul Cioloş, senatorul PNL Daniel Zamfir atrage atenţia că încă de anul trecut am depus un proiect legislativ care poate aduce Bugetului de Stat venituri suplimentare de circa 10 miliarde de euro anual.

Un român decide cine va fi viitorul președinte al Parlamentului European

„Este vorba de impozitarea profiturilor pe care companiile străine, multinaţionalele, le fac în România, companii din sistemul bancar, furnizori de servicii, tutun, hipermarketuri etc, al căror profit astăzi, prin intermediul offshore-urilor, este drenat din România în paradisuri fiscale. Numai în 2015 au fost drenate astfel peste 48 de miliarde de euro. 10 dintre acestea ar fi trebuit să intre în Bugetul României, dacă aceste companii ar fi fost impozitate în România.

Înalt oficial european, reacție BOMBĂ în megascandalul declanșat de Sebastian Ghiță

Proiectul este intrat pe circuitul parlamentar şi solicit preşedintelui PSD să-l adoptăm în regim de urgenţă, ca o resursă importantă pentru Buget încă de la începutul acestui an. Având în vedere că în programul de guvernare al PSD această măsură – care este transpunerea Directivei Europeane 2016/1164 – este prevăzută să fie pusă în aplicare din 2018, îmi exprim convingerea că majoritatea PSD-ALDE nu va respinde această măsură pe considerente politice, ci va face ce e mai bine pentru România. Iar România are nevoie de aceşti bani încă din acest an, nu doar din 2018.”, declară senatorul într-un comunicat de presă remis redacției.

De asemenea, Daniel Zamfir subliniază că demersul său nu are nicio legătură cu obligativitatea fostului ministru de finanţe, doamna Dragu, şi a fostului premier, Dacian Cioloş, să explice situaţia celor 10 miliarde de lei invocată de președintele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.