Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii americani fac presiuni asupra Facebook să 'întrerupă imediat' pilotul portofel Novi

e-syndicate.net
facebook bitcoin criptomonede

Cinci senatori au cerut închiderea imediată a noului portofel criptografic Facebook la câteva ore după lansarea acestuia în parteneriat cu Coinbase.

Senatorul sceptic cripto Elizabeth Warren a fost unul dintre cei cinci care i-au îndemnat pe CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, să „întrerupă imediat” proiectul. Într-o scrisoare trimisă lui Zuckerberg pe 19 octombrie, cei cinci senatori democrați au scris:

„Având în vedere amploarea scandalurilor din jurul companiei dvs., scriem pentru a ne exprima cea mai puternică opoziție față de efortul reînviat al Facebook de a lansa o criptomonedă și un portofel digital, acum denumite„ Diem ”și respectiv„ Novi ”.”

Diem este ambițiosul proiect stablecoin al Facebook, cunoscut anterior sub numele de Balanță , care a făcut obiectul unor analize grele și obstacole de reglementare de ani de zile, având ca rezultat o serie de parteneri cheie care au ieșit din afacere. Novi este portofelul criptografic al firmei, conceput pentru a deține simbolul Diem și alte stablecoins, conform cointelefgraph.com

Novi a lansat un pilot în SUA și Guatemala pe 19 octombrie, în parteneriat cu Coinbase, care va furniza servicii de custodie criptografică. Pilotul va permite utilizatorilor să achiziționeze, să trimită și să primească Paxos Dollars (USDP) prin contul lor Novi.

Pe 20 octombrie, CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, l -a felicitat pe co-creator și membru al consiliului de administrație al Diem David Marcus, adăugând că „este nevoie de multă perseverență pentru a ignora uratorii și a naviga ”.

Lovitura peste arc a venit de la biroul senatorului Brian Schatz și a fost co-semnată de Tina Smith, Richard Blumenthal, președintele comitetului bancar Sherrod Brown și Elizabeth Warren.

Aceștia au declarat că Facebook a luat în mod repetat decizii de afaceri conștiente pentru a continua cu „acțiuni care i-au afectat utilizatorii și societatea în general”, adăugând:

„Nu se poate avea încredere în Facebook pentru a gestiona un sistem de plăți sau o monedă digitală atunci când capacitatea sa existentă de a gestiona riscurile și de a păstra consumatorii în siguranță s-a dovedit a fi complet insuficientă.”

Într-o scrisoare a companiei care anunța pilotul, Marcus a declarat: „Ne propunem să migreze Novi către rețeaua de plăți Diem, odată ce va primi aprobarea de reglementare”.

Firma are ambiții mult mai înalte decât doar un portofel criptografic și o monedă stabilă în spațiul digital. Pe 17 octombrie, Facebook a dezvăluit planurile de a crea 10.000 de locuri de muncă cu înaltă calificare în UE în următorii cinci ani pentru a -și construi propriul metavers .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.