Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii juriști au dat aviz pozitiv la solicitarea DNA în cazul Gabriel Oprea

Oprea2

Comisia juridică a Senatului a discutat în şedinţa de marţi, 2 februarie, solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a fostului ministru Gabriel Oprea, pentru a da aviz pozitiv sau negativ, deși este unul consultativ.

UPDATE 14.15: Plenul Senatului se va reuni miercuri, 3 februarie, pentru a supune la vot solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea.

UPDATE 13.50: Senatorii au dat aviz pozitiv pentru începerea urmăririi penale. Au fost 9 voturi pentru și unul împotrivă. Avizul a fost dat deși Gabriel Oprea a cerut amânarea votului pentru că el contestă ancheta DNA.

După ce raportul va fi finalizat, Biroul Permanent va stabilit data când solicitarea va fi votată de plenul Senatului, potrivit Mediafax.

”S-a stabilit de săptămâna trecută. Au întrunirea marţi, adică mâine. Nu ştiu să spun acum (dacă raportul Comisiei va putea fi întocmit astfel încât să intre în atenţia senatorilor în şedinţa plenului de miercuri - n.r.). O să putem să cerem Comisiei juridice să ne spună un punct de vedere. Nu ştiu dacă au stabilit o agendă în acest sens", a declarat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Cererea DNA a fost transmisă Comisiei juridice săptămâna trecută, miercuri, în urma unei şedinţe extraordinare a Biroului Permanent.

Fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea a cerut să îi fie ridicată imunitatea parlamentară. Gabriel Oprea a transmis o scrisoare președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prin care solicită ca senatorii să voteze pentru ridicarea imunității sale, precizând totodată că a beneficiat legal de coloană oficială și exprimându-și convingerea că nevinovăția sa va fi demonstrată.

Procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.