Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr (APNATO): 'NATO și România fac ceea ce trebuie pentru rezolvarea actualei crize de securitate!'

Angel Tilvar

Indiferent de ce se întâmplă în continuare în ceea ce privește invadarea de către Rusia lui Putin a unui stat suveran și independent, Ucraina, este evident că mediul de securitate din Europa, cu precădere pe Flancul Estic, s-a schimbat.

Ca membru într-o alianță profund defensivă (NATO), România, împreună cu Statele Unite și celelalte state membre, a făcut și face, atât la nivel politico-diplomatic , pași strategici importanți pentru a întări postura de răspuns pe Flancul Estic și pentru a crește descurajarea opozabilă unei agresivități în creștere a Rusiei lui Putin.
Creșterea prezenței NATO, cu rol defensiv, în țara noastră, garantează siguranța cetățenilor români, care, la acest moment, nu au a se teme de extinderea situației de securitate și în interiorul frontierelor naționale.

Acest lucru este important, într-un mediu de securitate instabil și impredictibil ca cel existent acum în Ucraina după actul de agresiune ieșit din comun făcut de Rusia lui Putin.
În același timp, se poate anticipa că apar premize clare că statele membre NATO vor fi mai bine apărate pe Flancul Estic și că va crește rolul statelor europene în arhitectura de securitate globală.

Este de remarcat că sustenabilitatea acțiunilor defensive ale NATO are nevoie de un suport logistic și de infrastructură care să crească reziliența zonei. În acest sens, crearea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență își găsește pe deplin utilitatea.

În paralel, vocația de stat stabil, predictibil și pacifist a României trebuie în continuare valorizată. În acest sens, românii, prin reprezentanții lor guvernamentali sau politici, au optat pentru a cere, în formatele din care țara noastră face parte, oprirea agresiunii Rusiei asupra Ucrainei și negocierea cu bună-credință a păcii. Este necesar ca sancțiunile la adresa Rusiei să continuie într-o manieră robustă și unitară, întrucât încep să-și facă efectul și pot contribui, ca o reacție non-militară, alături de întărirea posturii de descurajare pe care o adoptă Alianța, la inhibarea reflexelor Rusiei de a încalca normele de drept internațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.