Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr: 'Bugetul de stat a devenit pușculița de campanie a Coaliției dezastrului'

Angel Tilvar

Sub pretextul rectificării bugetare, Coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR mutilează bugetul de pensii, pentru a transfera banii către Fondul de rezervă al Guvernului, în condițiile în care, deja, există deja un deficit de 8 miliarde de lei la pensii.

Într-un mod discreționar și lipsit de transparență, așa cum ne-au obișnuit deja, “oamenii noi” din politica românească, mută banii publici de la un capitol la altul, pentru a le folosi intereselor de campanie electorală internă, singura prioritate a guvernanților din ultimele luni. Bugetul de stat a devenit pușculița de campanie a Coaliției dezastrului.

Nici nevoile reale ale comunităților locale, nici întărirea capacității sistemului de sănătate, nici pregătirea noului an școlar, nici investițiile în infrastructură nu au fost considerate urgente și necesare pentru această rectificare bugetară, ci atragerea aleșilor locali în taberele celor care au în puterea pixului finanțarea unor obiective, pentru întărirea pozițiilor în partid a celor aflați în saga campaniilor electorale interne.

E clar că viața românilor nu este prioritatea lor. Dar lupta pentru putere da! Altfel, nu ar disprețui milioanele de români loviți de creșterea prețurilor sau milioanele de elevi, profesori și părinți care așteaptă începerea școlii, peste doar o lună.

De altfel, dacă s-ar gândi la români, ar decide în ședința coaliției convocarea de urgență a Camerei Deputaților în sesiune extraordinară pentru adoptarea legii consumatorului vulnerabil, să evite din timp criza socială care ne va lovi, fără dubii, când sute de mii de familii vor fi debranșate de la sistemele de energie pentru că nu vor mai putea să își plătească facturile în piața liberă.

Dar nu! Preocuparea lor e cine pe cine votează și cine vor fi președinții aleși în congresele PNL și USR-PLUS. Asta înseamnă pentru ei „transparență și responsabilitate în luarea deciziilor și în utilizarea resurselor publice”, principii invocate pur electoral în Programul de Guvernare al actualei Coaliții.

Domnilor de la putere! Sunteți acolo să guvernați pentru români, nu pentru voi! Aveți biroul la Palatul Victoria să produceți politici și acte administrative în beneficiul tuturor cetățenilor României, nu doar al clientelei de partid. Fișa postului domniilor voastre spune că trebuie să implementați Programul de Guvernare, nu programele electorale pentru alegerile interne. Treziți-vă din euforia luptei pentru putere și apucați-vă de treabă pentru români! Începe școala, vine valul 4 al pandemiei, vine iarna. Țara are nevoie să fie guvernată!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.