Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr: 'Premierul Cîțu se îndepărtează tot mai mult de cetățeni!'

Angel Tilvar

Florin Vasile Cîțu, prim-ministru, aflat în vizită la București între două turnee electorale, sfidează din nou cu declarații bizare, încercând să ne convingă că traim bine în România, pentru că în anul 2021 salariul mediu ar fi crescut față de cel din 2020. De fapt, anul trecut, un număr covârșitor de angajați au avut salariile reduse cu 25%, rezultat al șomajului tehnic generat de măsurile impuse pentru combaterea pandemiei.

Economistul Cîțu compară mere cu pere, sperând să obțină sprijin și să-și îmbunătățească imagina în fața propriilor colegi, în încercarea de a câștiga președinția PNL, la congresul programat pentru această toamnă.

Dacă s-ar putea detașa de logica electorală internă, ar trebui să știe că, acțiunea sau mai bine spus inacțiunea guvernului care ar fi trebuit să răspundă cu măsuri sociale pe perioada pandemiei, au dus și la creșterea dramatică a numărului de șomeri, cu 113.000 față de sfârșitul guvernării

PSD și la readucerea în starea de sărăcie extremă a peste 120.000 de români. Asta, după o perioadă în care guvernarea social-democrată redusese masiv numărul de persoane aflate în situația de sărăcie extremă și reușise să readucă în câmpul muncii ”un procent relativ ridicat de persoane angajate, expuse riscului sărăciei”, conform Eurostat.

Creșterea puterii de cumpărare, cu care se laudă premierul economist, se traduce, în viața de zi cu zi a oamenilor, printr-o pierdere de peste 2800 lei anual din cauza înghețărilor și tăierilor veniturilor, ca urmare a măsurilor „de dreapta”. Iar perspectivele unei vieți mai bune nu se văd, în condițiile în care creșterea nivelului datoriei publice este însoțită de vria împrumuturilor neavantajoase care nu se reflectă nicidecum în calitatea vieții sau în serviciile medicale, educaționale sau sociale de care să beneficieze populația.

Un calcul sumar evidențiază că o gospodărie plătește mai mult cu aproximativ 240 de lei în fiecare lună pentru bunurile și serviciile esențiale. Asta nu înseamnă creșterea puterii de cumpărare, ci creșterea prețului de cumpărare a bunurilor și serviciilor, deci oamenilor le rămân, de fapt, mai puțini bani. Și cei care îi pot confirma sau infirma spusele premierului sunt înșiși cetățenii României, de care actualul regim de dreapta se îndepărtează tot mai mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.