DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene: `Avem nevoie de o speranță reînnoită pentru Europa!`

Angel TÎLVĂR

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, senatorul PSD Angel Tîlvăr, a ținut să salute angajamentele luate de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul privind Starea uniunii:

”Salut discursul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind Starea Uniunii, prezentat în data de 15 septembrie. Totodată apreciez preocuparea pentru a crea o „Europă care să se îndrepte către un viitor cu o speranță reînnoită”, așa cum a spus domnia sa, în contextul în care Europa s-a confruntat cu o mare criză sanitară, a cărei efecte s-au răsfrânt în toate domeniile și la toate nivelurile, de la cetățeanul obișnuit la instituții naționale și europene.

Inițiativele prezentate de președinta executivului european, precum importanța continuării eforturilor de vaccinare în Europa și accelerarea vaccinării la nivel mondial, consolidarea pregătirii în caz de pandemie prin noua autoritate HERA, eliminarea deficitului de finanțare a combaterii schimbărilor climatice, împreună cu partenerii mondiali, ghidarea transformării digitale care va crea locuri de muncă și va stimula competitivitatea, garantând, în același timp, excelența tehnică și securitatea aprovizionării, prin măsuri menite să asigure suveranitatea tehnologică a Uniunii, merită un efort comun. Printre alte intenții anunțate de Comisia Europeană se regăsesc interzicerea vânzării în Uniunea Europeană a produselor provenite din munca forțată, ajutor pentru Afganistan în valoare de 100 de milioane de Euro, la care se adaugă măsurile privind fenomenul migrației, cu indicații clare adresate statelor membre de a adopta reforma politicii de azil propusă în anul 2020, în contextul în care se împlinesc 6 ani de când afluxul de refugiați proveniți din Siria au readus în discuție fenomenul migrației.

Apreciez perspectiva Comisiei de continuare a consolidării parteneriatului cu NATO și cu aliații săi și accentul pus pe importanța dezbaterilor privind o cale comună de urmat în materie de apărare și securitate, inclusiv prin parteneriate globale și sprijin acordat țărilor din Balcanii de Vest. Totodată consider oportun Summit-ul privind apărarea, care va fi organizat de președinția franceză a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2022.

Punerea în valoare a extraordinarului potențial pe care îl reprezintă tinerii, prin asigurarea de condiții de muncă echitabile și a unei asistențe medicale mai bune, precum și crearea mai multor oportunități pentru ca aceștia să beneficieze de efectele economiei sociale, este importantă în construcția unei societăți democratice și funcționale. Implicarea tinerilor în dezbaterile Conferinței privind viitorul Europei și propunerea ca anul 2022 să fie Anul European al Tineretului sunt pași esențiali în încurajarea și promovarea tinerilor. Din perspectiva viitorului european al României, construcția politicilor publice destinate tinerilor trebuie să se fundamenteze pe nevoile reale ale acestora, de la nivelul educației oferite de stat până la integrarea acestora în piața muncii, pentru a stopa fenomenul migrației tinerilor.

Provocarea pentru România, prin prisma intențiilor declarate de Comisia Europeană, este cea a unei responsabilizări asumate, în special de clasa politică care trebuie să vină cu măsuri complexe și clare, în contextul în care termenul de finalizare a PNRR este cu mult depășit.”, susține senatorul Angel Tîlvăr în comunicatul remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.