Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Angel Tîlvăr: Toate prețurile cresc. Guvernului nu-i pasă!

angel tilvar
senatorul Angel Tilvar

Senatorul PSD Angel Tîlvar critică, într-un comunicat de presă, calitatea guvernării și în special creșetrile de prețuri din domeniul energiei.

„România a devenit în acest an o țară neguvernată. Furnizorii de energie cresc facturile utilizatorilor casnici și industriali de la o lună la alta, într-un ritm cu care nici oamenii de rând, nici consumatorii mari de energie nu pot să țină pasul. În multe cazuri, facturile s-au dublat.

În toate cazurile însă, veniturile românilor au scăzut, pentru că puterea de cumpărare a fost mutilată de creșterea prețurilor la toate produsele, dar mai ales la energie.

Pentru că inflația pe care ministrul finanțelor o ignoră există în viața reală și în economie. Pentru că salariile nu au crescut și nu s-a făcut nimic concret pentru crearea de noi locuri de muncă. Pentru că pensiile sunt înghețate și alocațiile copiilor sunt blocate de mentalitatea defectuoasă a liberalilor și useriștilor privind viitorul generațiilor care vin din urmă.

În ”logica” stupidă a guvernanților, statul se ”zdorbește” să ia măsuri. În fapt, bunăstarea societății e în declin din cauza incapacității vremelnicilor ocupanți ai Palatului Victoria de a gândi politici și măsuri pentru oameni și pentru țară. Cu toții constatăm zi de zi că ne permitem să cumpărăm mai puțin cu aceiași bani pe care îi aveam și la începutul anului.

Toată România se uită cu teamă la iarna care vine, o iarnă în care familiile vor trebui să decidă dacă vor cumpăra mâncare sau dacă aleg să aibă căldură și apă caldă. Gazele și energia electrică s-au scumpit, dar nici cei care își asigură căldura în case cu centrale sau sobe pe lemne nu o vor duce mai bine. Deja prețul lemnului s-a dublat în ultimele luni, iar până la sfârșitul anului, perspectivele sunt ca prețul la lemne să se tripleze.

Toate prețurile cresc, Guvernul asistă indiferent și ignoră criza socială care se abate asupra României.

Este inadmisibil ca sute de mii de oameni să ajungă să fie debranșați, să ajungă să trăiască în frig și întuneric, ca pe vremurile de tristă amintire. Este o crimă pentru viitorul copiilor să fie puși în situația să își facă temele cu trei rânduri de haine și la lumânare.

Stimați guvernanți! Acesta este modul vostru prin care vă puneți în practică lozinca ”Dezvoltăm România”? Atât puteți să faceți pentru români? Doar sărăcie și întoarcerea în timp?

Reacția guvernanților denotă nu doar incompetență ci mult tupeu.

După aproape doi ani de guvernare de dreapta, ridicolul ministru al muncii, dă vina pentru scumpiri pe … PSD. Nu vă crede nimeni, domnilor și doamnelor de la Guvern! Pentru că voi sunteți cei care ați adus țara în haos, pentru că voi sunteți cei care ați blocat toate perspectivele de dezvoltare și ați înghețat toate veniturile.

E nevoie de intervenție rapidă și fermă, atât timp cât lucrurile se vor mai putea îndrepta! Altfel, firmele își vor închide rând pe rând porțile pentru că produsele lor vor fi prea scumpe pentru a putea fi vândute. Baza de impozitare va fi mai mică și, în loc să se colecteze mai mulți bani la bugetul de stat, se vor plăti mai multe indemnizații de șomaj.

Vom depune moține de cenzură pentru a scoate România din acest cerc vicios al proastei guvernări amestecate cu interese de partid și orgolii personale. Vom veni în fața Parlamentului să cerem ca acest Guvern al dezastrului și al austerității să-și încheie cel mai rușinos mandat din istoria democratică a României.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.