Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Claudiu Mureşan (PSD) speră ca noua lege a semnăturii electronice să fie un exemplu

facebook.com
Claudiu Muresan

Senatorul social-democrat Claudiu Mureşan speră ca noua lege a semnăturii electronice "să fie una dintre cele mai bune din Europa", actuala lege fiind una veche de 22 de ani, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de PSD Sibiu.

"Am condus şedinţa Comisiei pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială, în care am dezbătut patru proiecte legislative importante. De departe însă, o mare provocare este reprezentată de proiectul care a intrat în această sesiune în dezbaterea comisiilor şi mă refer la noua lege a semnăturii electronice. Este o schimbare legislativă majoră, de care România are nevoie, una care este aşteptată atât de persoane fizice, cât şi de companii. Actuala lege este una perimată, desprinsă total de realitatea anului 2023, veche de 22 de ani. Am lucrat în mediul bancar, am condus companii şi ştiu cât este de importantă siguranţa în tranzacţiile online şi nu numai. Mecanismul care dă securitate acestor tranzacţii este semnătura electronică. Sper ca noua lege să fie una dintre cele mai bune din Europa, să fim un exemplu de bune practici şi îmi doresc mult să pot contribui, din noua poziţie de preşedinte al Comisiei pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială, la succesul acestui proiect important", a transmis Claudiu Mureşan.

Claudiu Mureşan, senator social-democrat de Sibiu, este noul preşedinte al Comisiei pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială din Senat.

Economist de profesie, Claudiu Mureşan s-a alăturat de curând echipei Partidului Social Democrat.

Claudiu Mureşan este licenţiat al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, are un master în Drept European la Facultatea de Drept "Simion Bărnuţiu" din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, cursuri postuniversitare în Managementul Instituţiilor Publice şi al Societăţilor Comerciale la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca şi un Executive MBA/ Romanian - French Inde Professional MBA (CNAM Paris - ASE Bucureşti). A condus filiala ABN AMRO Bank din Sibiu şi a activat în mediul privat, unde a condus afaceri dezvoltate în parteneriat cu companii locale sau cu capital străin, a fost director de restructurare, CEO şi membru în Consiliile de Administraţie ale unor companii private.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.