Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Goțiu donează 10% din indemnizaţie pentru achiziţionarea de materiale sanitare de urgenţă

mihai gotiu

Senatorul Mihai Goţiu a scris pe pagina de Facebook că a donat o suma de 10% din salariul său pentru a se achiziţiona materiale sanitate de urgenţă pentru spitalele de boli infecţioase dar si pentru cele de urgenţă din ţată. Parlamentarul face un apel şi către colegii săi şi îi îndeamnă să doneze.

„AM DONAT pentru lupta împotriva epidemiei de CORONAVIRUS. Apel către colegii parlamentari din toate partidele şi toţi angajaţii cu funcţii de conducere din sectorul public.

Am donat, în această dimineaţă, 10% din indemnizaţia lunară de senator, prin intermediul Platformei Declic, pentru achiziţionarea de materiale sanitare de urgenţă. În primele zile ale campaniei, prin intermediul Platformei Declic, au fost strânşi aproape 40.000 de euro din contribuţiile a peste 2.400 de donatori, sumă transferată către asociaţia Dăruieşte Viaţă, care va gestiona achiziţiile care vor fi ulterior donate spitalelor de boli infecţioase şi celor de urgenţă din ţară”, a scris senatorul USR pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

„Am ales să anunţ public că am donat pentru a face un apel către toţi colegii parlamentari, din toate partidele, să contribuie, la rândul lor, pentru susţinerea efortului de dotare a medicilor şi personalului sanitar auxiliar, aflat în prima linie, şi a spitalelor în care lucrează, cu materialele de protecţie şi echipamentele necesare în lupta cu coronavirusul.

În acelaşi timp, e un apel şi către toţi angajaţii cu funcţii de conducere din sectorul public cărora, în ultimii ani, le-au crescut substanţial veniturile: primari şi vice-primari, preşedinţi de consilii judeţene, directori, manageri şi şefi de servicii din instituţii publice, incluzând ministerele, autorităţile şi agenţiile publice, să contribuie, la rândul lor. Nu exclud faptul că unii să fi făcut deja un astfel de gest.

Pentru cei care răspund apelului, pagina de donaţii, aici: https://facem.declic.ro/…/coronavirus-doneaza-pentru-materi…

Nu mai avem timp de irosit! E nevoie să acţionăm ACUM! Sunt ore şi zile decisive, în care fiecare medic protejat şi fiecare test făcut la timp poate reduce substanţial efectele dramatice ale extinderii epidemiei cu COVID – 19. O persoană bolnavă, depistată la timp, previne extinderea epidemiei către zeci de alte persoane, care, mai departe, ar transmite virusul către alte sute de persoane, într-o spirală tragică. Persoane care pot fi părinţii, bunicii sau copiii şi nepoţii fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuţii fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi. Un medic sănătos are în grijă zeci şi sute de pacienţi. Persoane care pot fi părinţii, bunicii sau copiii şi nepoţii fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuţii fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi. Să-i protejăm pe medici, pentru a ne proteja pe toţi!

Citește și: Traian Băsescu, după ce Guvernul a decis închiderea barurilor, restaurantelor și bisericilor: 'Sunt măsuri slabe! Numărul celor infestați e mult mai mare

Cei care lucrăm şi avem funcţii de răspundere/conducere în sectorul public, aflându-ne, astfel, în slujba tuturor cetăţenilor, suntem primii care trebuie să înţelegem uriaşa responsabilitate pe care ne-am asumat-o, atât faţă de toţi cei ale căror interese legitime, începând cu sănătatea şi viaţa, le reprezentăm şi apărăm, cât şi faţă de propria conştiinţă.

Iar în condiţiile în care situaţia se agravează, atât la nivel medical, cât şi la nivel economic şi social, trebuie să fim primii care să acceptăm că trebuie să contribuim cu mai mult decât o donaţie pentru a trece peste criză, începând cu reducerea, măcar temporară, pe perioada crizei, a veniturilor.

E timpul să învăţăm din greşelile trecutului şi să înţelegem că NE FACEM BINE, DOAR ÎMPREUNĂ!", a mai scris Mihai Goțiu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.