Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PNL Alina Gorghiu critică modul de desfăşurare a şedinţelor Parlamentului

www.secundatv.ro
Alina Gorghiu Raluca Turcan

Senatorul PNL Alina Gorghiu critică modul de desfăşurare a şedinţelor Parlamentului, susţinând că nu există dezbatere, verificare a cvorumului şi nici posibilitatea de a vota aspecte elementare de procedură, şi acuză PSD că doreşte să-şi promoveze proiectele fără studii de impact şi fără analize, potrivit Agerpres.

"Aşa bătaie de joc de mult nu am mai văzut! Parlamentul e obligat să lucreze în stare de urgenţă, dar nu e obligat să fie sufrageria domnilor Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean. Nu există dezbatere, nu există verificare cvorum de şedinţă, nu există posibilitatea de a vota aspecte elementare de procedură. Sunt doar trei oameni la prezidiu, izolaţi de restul senatorilor, care, nu doar că nu participă şi nu sunt online, ci doar sunt sunaţi rând pe rând de funcţionarii de la Senat să îşi mai zică şi ei punctul de vedere referitor la una şi la alta. Nu înţeleg de ce e blestemată România ca, în această perioadă cruntă cum e cea generată de pandemie, să aibă Parlament monopolizat de PSD şi de iniţiativele acestora de un populism exacerbat, în loc să discute constructiv şi serios. Disperarea PSD de a-şi promova proiectele, fără studii de impact, fără analize, va bloca mediul economic!", a scris Gorghiu, marţi, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Tipul de haine pe care coronavirusul REZISTĂ cel mai mult/ STUDIU

Senatorii au avut, marţi, o şedinţă de plen online. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a solicitat retrimiterea la comisiile de specialitate a trei proiecte aflate pe ordinea de zi - proiectul de lege privind aprobarea OUG 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi propunerea legislativă privind acordarea unor facilităţi pe teritoriul României. Solicitarea a fost respinsă.

"Maniera pentru care am optat este o manieră ce omoară dezbaterea în comisii, dezbaterea se desfăşoară pe WhatsApp şi nu se poate manifesta în niciun fel activitatea parlamentarilor, care nu se pot exprima pe varianta pe care lucrează comisiile, (...), iar în subsidiar regândirea modului de lucru al comisiilor, eventual amânarea comisiilor până în momentul în care dezbaterea din comisii poate îndeplini condiţiile de (...) dezbatere parlamentară care este prevăzută pentru o funcţionare normală a Parlamentului", a afirmat senatorul PNL.

Senatorul USR Gheorghe Dircă a susţinut că există un viciu de procedură cu privire la organizarea şedinţei de plen a Camerei superioare a Parlamentului, nefiind de la început cvorum pentru derularea sesiunii online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.